Mükerrer 18 uygulaması

5 yıl 7 ay önce #7499 Yazan: secure
Merhaba,

Bundan on sene önce 7 dönüm E=0.30/H=6.00 imarlı bir arazi satın aldım.Yan parselinde inşaat devam ediyorken daha sonra arazim Muğla kültür varlıkları tarafından 3. sit alanına çevrildi. İtirazımıza cevap bile verilmedi. Aradan geçen 5 yıl sonra sit alanından çıktı fakat E=0.15 oldu ve tekrar terk alındı.

Arsamın manzara gören en güzel yerini sağlık alanı yaptılar. Anlayacağınız araziyi kuşa çevirdiler. Şu an tapuda 4500 m2 olarak görünüyor ve 4 yıldır belediyenin lütfedip 18. uygulamasının yapmasını bekliyoruz.

Sorum şu olacak. İki kere terk alınması kanuna uygun mudur? Bu konuda nasıl itirazda bulunabilirim.
Ben belediyeyi beklemek istemiyorum artık çünkü onların ne istediğini biliyorum bu da benim inançlarıma ters.

İkinci sorum şu olacak. Ben mevcut imara uygun olarak ruhsat almadan inşaata başlamayı düşünüyorum. Elektriğim ve suyum var. Bu konuda kesilecek cezayı göze aldım. Mevzuatta imara uygun ruhsatsız yapıların yıkılamayacağını okudum. Rüşvet vermektense ceza öderim.

Yeterince mağdur oldum.
Kanuna muhalefet eden insanlar imar affıyla ödüllendirilirken ben iki kere terk verip imarlı yerimde inşaata başlayamıyorum. Bu konuda tavsiye rica edeceğim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 6 ay önce #7509 Yazan: hkocak
Sn. "secure" dikkatine;

Bir parselde 18 uygulanmamışsa, parsel malikinin talebi olmadan terk işleminin yapılmaması gerekir. Sizin muvafakatiniz ve talebiniz olmadan parselinizden eksilme nasıl olduğu anlaşılmıyor. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.079 saniye
Geliştiren: Kunena Forum