PARKLARIN TESCİLİ

10 yıl 2 ay önce #1936 Yazan: elifduru
Sayın Üstadlarım;
Altı ay önce imar kanununun 15. ve 16.maddelerine istinaden kadastro parselinde yola-parka terk ve ifraz sonucu yedi adet imar parseli oluşturulmuş ve kadastro parselinin beyanlar hanesindeki " parsel üzerindeki ev ve ağaçlar ............... 'ya aittir." Şeklindeki muhdesat yeni oluşan imar parsellerine taşınmıştır. Muhdesat çok eski tarihli olup mirasçılar bir hayli fazladır. İmar parseli malikleri parsellerinin üzerindeki bu beyanın kalkmasını istemektedirler. Kadastro paftasında işli olan ev ifraz sonucu parka terk edilen alana isabet etmektedir.Kadastro parselinin yüzölçümünün büyük olmasından dolayı parseller üzerinde yer yer ağaçlar halen mevcuttur.
Belediye tarafından "daha önceden yapılmış olan yola parka terk ve ifraz işlemine konu olan kadatsro parselindeki muhdesatın (ev ve ağaçların) ifraz sonucu oluşan park alanında kaldığını belirterek parkın tapuya tescilini ve tescil edilecek olan parkın beyanlar hanesine ise ifraz sonucu oluşan ........... Ada parsellerdeki muhdesatın taşınmasını..." Şeklinde encümen kararı alınarak yapılması istenmektedir.
Bu şekilde parkın tapuya tescili ve muhdesatın park alanına taşınması mümkünmüdür?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

10 yıl 2 ay önce #1937 Yazan: hkocak
* İFRAZ SONUCU OLUŞAN PARSELLERİN CİNSİ (Sn. "elifduru" dikkatine)

İfraza tabi parselde bina varsa ve bu bina ifraz sonucu oluşan parsellerden hangisinde kalıyorsa onun cinsine taşınır diğer parseller "arsa" vasfıyla yazılır. Bu kural 1477 sayılı genelge ve de 2010/4 sayılı genelgede yer almaktadır. Muhdesat konusu yalnızca bina ise (kıyasen) ifraz sonucu binanın yer almadığı parsellere muhdesatın taşınmasına gerek yoktur. O nedenle de parsel malikinin talebi üzerine muhdesatın terk edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun için belediye encümeni kararı alınması da gerek yoktur.

Ama muhdesat olan ağaçların, yeni parsellerde halen var olduğundan bahsediyorsunuz. Muhdesat olan ağaçların bulunduğu parsellerde ağaca dair muhdesatın kalması gerekir.

Muhdesat olan binanın parkta kaldığından bahsediyorsunuz. Parklar tescile tabi değildir. Muhdesat sebebiyle tescil edilebileceğine dair bir karar ya da mukteza hatırlamıyorum. Parkta kalan muhdesata konu bina ile ilgili nasıl bir işlem yapılması gerektiğini ayrıca düşünmemiz lazım. Bir görüş oluşturabilirsem burada paylaşacağım. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

10 yıl 1 ay önce #1953 Yazan: elifduru
İlgi ve alakanız için teşekkürler üstadım;
Parsel üzerindeki muhdesat 1952 tarihinde kadastro yapılırken işlenmiş. Ağaçlarla ilgili olarak ilgili kurumdan (tarım müdürlüğünden) parsel üzerindeki ağaçlar 30-40 yaşlarındadır şeklinde alınacak bir yazı ile ağaçlar konusundaki muhdesatın kalkması mümkünmüdür?
Mirasçılar çok kalabalık ve dağınık olması nedeniyle mirasçılara ulaşılamamaktadır.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

10 yıl 1 ay önce - 10 yıl 1 ay önce #1954 Yazan: hkocak
Sn. "elifduru" dikkatine;

Bence olur. Muhdesat olarak görünen ağaçlar için 1952 yılında belirtim yapılmışsa, halen parselde bulunan ağaçların daha genç olduğuna dair rapor olursa; muhdesata konu ağaçlar artık yok muamelesi görebilir. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.066 saniye
Geliştiren: Kunena Forum