2/B VE TECVİZ

9 yıl 5 ay önce #3138 Yazan: senator41
Sayın Hocam slm;
sözkonusu taşınmaz mahkeme kararı ile hükmen orman niteliğinde ve alanı tapu kütüğünde 21000 m2....
bu yerde 2/B çalışması yapılıyor ve ilgili yerin alanı zeminde Cors yöntemiyle ölçümü sonucunda yeni alanı 19800,88 m2 çıkıyor...aradaki fark çok küçük ancak zemin ve pafta uyumu uyumu var....ilgili fark neden kaynaklanmış olabilir ve bunun tapuda düzeltilmesi nasıl olacaktır? (bu fark tecviz sınırları dahilinde değerlendirilebilir mi?
yardımcı olursanız çok teşekkür ederim saygılar

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 5 ay önce - 9 yıl 5 ay önce #3153 Yazan: hkocak
* ORMAN HARİTASINDA DÜZELTME (Sn. "senator41" dikkatine);

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2010/22 sayılı genelgesinin 11'inci madde 22'nci fıkrasındaki düzenlemeye göre; parselin sınırlarında herhangi bir değişiklik yok ama yüzölçümü hatalı ise; fark tecviz içinde ise ilgilisinin talebi ve muvafakati ile kolay yoldan düzeltilebilir. Fark tecvizi aşıyorsa, yine ilgilisinin talebi üzerine kadastro elemanları tarafından bir "teknik rapor" düzenlenir ve yine ilgilisinin muvafakati alınarak düzeltme yapılabilir.

Normal şartlarda ilgilisi muvafakat ettiği sürece, vatandaş taşınmazları için düzeltme yolu budur. Parsel sınırlarında herhangi bir değişiklik olmadığına göre aynı uygulamanın orman parselleri için de yapılması mümkündür. Sonuçta ormanın sınırlarında bir değişiklik var mı? Yok. O halde talep edin, kadastrocular da düzeltmeyi yapsın.

Ama Orman İdaresi, ormanda yapılacak düzeltmeler için biraz (biraz değil fazlasıyla) ihtiyatlı (?) davranıyor. Bence hiç gerek yok ama biz de aynı şekilde ihtiyatlı davranacağız derseniz; elinize ulaşmış olduğunu düşündüğüm kitabın 141'inci sayfasında bahsedildiği şekilde hareket etmeniz gerekecek. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.083 saniye
Geliştiren: Kunena Forum