Orman Kadastrosu(6831,3302,4999)Askı İlanı

8 yıl 3 hafta önce #5555 Yazan: C.Yılmaz
Bilindiği üzere orman kadastrosu uygulamalarında köy/mahalle bazında çalışılması gerekmekle birlikte yönetmelik gereği mahalle/köy mülki sınırlarına uyulma zorunluluğu bulunmamaktadır. Zaten işe başlamadan 15 gün önce mahalle/köy ve bitişik mahallelerde işe başlama ilanları yapılmaktadır. Fakat bazı eski çalışmalarda belirlenen mahalle/köy çalışma alanlarında ilk defa 3302 veya yönetmeliğinin 30 md. uygulaması veya 4999 sayılı kanun uygulamaları yapılırken daha önce belirlenen çalışma alanının kısmi olarak civar başka mahalle/köy mülki hudutlarına girildiği görülmektedir. Eski çalışma alanı aynen alınıp yapılan yeni 3302, 4999 ve Yön. 30. md. uygulamalarında askı ilanı safhasında sadece çalışmaya esas mahalle/köyde ilan yapılması yeterli mi? yoksa çalışma alanın bir kaç tane mahalleye girdiği tespiti sağlıklı yapılabiliyorsa o mahallelerde de askı ilanı yapılmalı mıdır?.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 3 hafta önce #5571 Yazan: hkocak
Sn. "C.Yılmaz" dikkatine;

Bilindiği üzere, henüz kadastrosu yapılmamış ormanların kadastrosu da 3402 sayılı Kadastro Kanununun Ek 5'inci maddesi gereğince kadastro ekipleri tarafından, bu Kanun hükümlerine göre yapılmaktadır. Çalışmaların bitiminde yapılacak "askı ilânı" Kanunun 11'inci maddesinde yer almaktadır. Bu maddede; "..... müdüriyette ve ayrıca muhtarın çalışma yerinde 30 gün süre ile ilan ettirilir. ...." şeklinde ifade yer almakta, komşu birimlerde ilan yapılacağına dair herhangi bir belirtim bulunmamaktadır... Diğer taraftan çalışma alanı ilanını düzenleyen 4'üncü madde; "..... en az 15 gün önce bölge merkezi ile çalışma alanı ve komşu köy, mahalle ve belediyelerde alışılmış vasıtalarla duyurulur. ....." hükmündedir.

Her ne kadar yapmış olduğunuz çalışma sonrası yapılacak olan ilan askı ilanı olsa da (orman olduğu için) aynı zamanda bir nevi genel sınır mahiyetini de taşıdığı için (ek olarak komşu birim idari sahalarına girmiş olması ve belki komşu birimde daha önce tapulanmış parsellerin orman içinde kalması ihtimali de hesaba katılarak); komşu birimlerde de ilan yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 3 hafta önce #5574 Yazan: C.Yılmaz
Sn Hüseyin bey benim sorum 3402' ye değişiklik getiren 5304 ve 6495 sayılı kanunlarla alakalı yapılan orman kadastrosu değildi. Ben doğrudan doğruya orman kadastro komisyonlarının işleyişi ile alakalı bir soru sordum. Zaten ormanların artık kadastrosu 3402 ile bahsettiğiniz şekilde yapılıyor. Fakat orman kadastro komisyonları daha önce çalışma alanı belirlenen ör 6831 sayılı uygulama ile kadastrosunu ve 2/B uygulamasını bizzat yaptığı bir yerde ya 4999 sayılı kanun uygulaması yapıyor yada yönetmeliklerinin 30. maddesi kapsamında yeni oluşan orman alanlarında 2/B uygulaması yapıyor. Orman kadastro komisyonları çalışma alanını ilan etmiyor. Çalışma alanını belirleyip orman kadastrosu yapıyor zaten kaldı ki artık oda 3402 ile yapılıyor. 3402 ye değişiklik getiren 5304 veya 6495 sayılı kanunla orman kadastrosu yapılan yerdeki 2/B uygulamasından da bahsetmiyorum. Sorumu tekrarlıyorum düşüncenizi tekrar almak istiyorum. Orman kadastro komisyonlarınca orman kadastrosu yapılmış ve hatta 2/B si de yapılmış bir birimde şimdi 2016 yılında 4999 sayılı çalışma yapılsa veya Or. Kad. ve 2/B uygulama yönetmeliğinin 30. md. kapsamında bir çalışma yapsa ve eski belirlenen çalışma alanını aynen alsa ki zaten kenarlaşma için mecburen eski çalışma alanını alması gerekir bu çalışma alanının civar başka mahallelere girdiğini tespit etse ve hatta bu eski çalışma alanı bir kaç mahalleye de bölünse iş bitiminde askı ilanı çalışmaya esas mahallede mi yoksa kısmi girdiği tüm birimlerde mi yapılmalı? Orman Kadastrosu ve 2/B uygulama yönetmeliğinin 48. mdsinde ilgili mahallenin uygun yerine asılma suretiyle yazıyor yani bir kaç yerde ilan edilir gibisinden hüküm yok.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.065 saniye
Geliştiren: Kunena Forum