Röperli Kroki Kim Tarafından Hazırlanmalı

9 yıl 2 ay önce #3684 Yazan: kutay
Genel Müdürlüğümüz tarafından yayınlanan 13/02/2015 tarih ve 65565 nolu talimatta belirtilen: "yapı kullanma izin belgesi düzenlenmeden önce yapı kullanma izni verilecek yapının belediyesinde çalışan harita mühendisi sorumluluğunda zeminde ölçülmesi ve röperli krokisinin düzenlenmesi ve uygunluğunun tespitiyle onaylanmasının belediyesince yapılacağı, ancak LİHKAB a yaptırılması durumunda da söz konusu röperli krokinin belediyesince onaylanması gerekmektedir." denilmektedir.

bu durumda yapılan işlemin yani röperli ölçü krokisinin Lisanslı Harita Mühendisi yada belediye tarafından yapılacağı anlaşılmaktadır. ancak uygulamada röperli ölçüsü krokisi özel mühendisler tarafından yapılmakta, belediye tarafından sadece onaylanmaktadır. röperli ölçü krokisinin kimin tarafından hazırlanması gerektiğinin sorumluluğu kadastro müdürlüğüne mi yoksa ilgili belediyeye mi aittir?
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK, ADNANKOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 2 ay önce #3687 Yazan: berra
Evet böyle bir talimat geldi ancak, bu talimatta bahsedilen konuyu ilimiz belediyesine sorduk ve yapı kullanma izni verirken böyle bir kroki düzenlemediklerinden bahsettiler. durum böyle olunca kadastro müdürlükleri belediyeye bu krokiyi düzenlettiremez. böyle bir durumun olduğu yerde bir de lihkab yoksa bahsedilen krokiyi kim hazırlayacak hala muallak. umarım net bir cevap alınır...
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: kutay

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 2 ay önce #3689 Yazan: kutay
bu durumda mevzuata göre üstyazı ile işlemi geri göndermeniz ve 2009/14 e ve benim yukarıda yazdığım yazının talimatını ilgi göstermeniz yeterli olucaktır. diğer müdürlüklerde de bu şekilde zaten.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.049 saniye
Geliştiren: Kunena Forum