PLANSIZ ALANDA ARSA CİNS DEĞİŞİKLİĞİ

9 yıl 1 ay önce #3753 Yazan: KASLİHKAB
Değerli üstadlarım , İmar planı bulunmayan köy yerleşik alanında bulunan tarla vasıflı taşınmazın cinsini belediyenin arsa olarak değiştirilmesi yönündeki uygunluk yazısına istinaden cinsini ARSA olarak değiştirebilirmiyiz? şimdiden teşekkürler

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 1 ay önce #3795 Yazan: TKADASTROCU
TARLA VASIFLI BİR PARSEL İMAR PLANI SINIRLARI İÇİNDE KALIYORSA ,BELEDİYENİN UYGUNLUK YAZISINA İSTİNADEN CİNSİ ARSA YAPILABİLİR...AMA SİZ PLANSIZ BİR YERDEN BAHSEDİYORSUNUZ...KÖY YERLEŞİK ALANINDA PLANSIZ OLAN BİR TARLA ,ANCAK İLGİLİ PARSELE İLİŞKİN BİR MEVZİİ İMAR PLANI HAZIRLANIP, İL ÖZEL İDARESİ TARAFINDAN ONAYLANMASI VE İL ÖZEL İDARESİNİN UYGUNLUK YAZISI İLE YA DA PARSEL SAHİBİNİN TALEBE BAĞLI OLARAK YOLA,PARKA VS TERKİ , VARSA YOLDAN İHDASINI YAPTIRARAK ARSA NİTELİĞİ KAZANABİLİR.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 8 ay önce #4652 Yazan: burak
Tkadastrocunun cevabına katılmıyorum. İmar planı bulunmayan köylerin Köy yerleşik alan haritasında köy yerleşik alanı içerisinde kalan parseller için İmar Kanunu 27. maddesi "Köy yerleşik alan sınırı içerisinde, 3/7/2005 tarihli ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu hükümleri uygulanmaz." hükmüne göre işlem yapılması gerekir.
Şayet 5403 sayılı Kanun hükümleri uygulanmıyorsa köy yerleşik alanı içerisinde kalan parsellerin tarımsal niteliği yoktur anlamı çıkıyor. Buna istinaden tarla, bağ, bahçe olan cinsin imar planı aranmaksızın cins değişikliğinin karşılanması gerekiyor.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 8 ay önce #4658 Yazan: KILIÇ
İmar Kanunu' nun 27. madesinin son fıkrası Yönetmeliğin çıkması gerektiğinden bahsetmektedir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.056 saniye
Geliştiren: Kunena Forum