ZEYTİNLİK CİNS DEĞİŞİKLİĞİ

8 yıl 6 ay önce #4836 Yazan: okan kocatürk
Merhaba Ayvalıkta maliki olduğum bir zeytinlik cinsi tarlam var.
Ayvalık belediyesi 2007 yılında KDKÇA imarı vermiş fakat sizinde bildiğiniz üzere 1995 senesinde yenilenen yasa gereği zeytinlik alanlarının daraltılmaması ile ilgili kanun gereği mevcut zeytinliğin cinsi ne yazık ki değişmiyor tabiki bu arada mevcut imar izinleri alınırken belediyemiz ilgili kurum gıda tarım ve hayvancılık bakanlığından gerekli izinleri almamış kısaca imar var ama bu durumdan bir şey yapılamıyor.
Ben bu arada 1993 senesinde maliki olduğum parsele ait zamanın köy hizmetleri bakanlığının Balıkesir il müdürlüğü tarafından alınmış ve bahse konu parselde herhangi bir zeytin ağacı olmadığı ve ilgili arazinin buna müsait olmadığını belirtir üç kişiden oluşan yüksek ziraat mühendisi tarafından imzalı bir rapora eriştim aslını bulup aldıktan sonra bu belge ile Balıkesir Gıda Hayvancılık ve tarım bakanlığı il müdürlüğüne cins tahsisinin tarlaya çevrilmesi ile ilgili müracaat ettim .
Bugün itibari ile sonucun olumsuz olduğu tarafıma bildirildi, mevcut belgelerimin 1995 yılından önce 1993 yılında alınmış olması ayrıca devletin o zaman yetkili bir kurumu tarafından verilen bu raporun mevcut arazinin zaten zeytinliğe elverişli olmadığını belirtmesi bana idare mahkemesine müracaat ettiğimde bir avantaj sağlayabilir mi? Size göre bu belge (asılları rapor dahil mevcuttur) geçerlimidir saygılarımla
:

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 6 ay önce #4844 Yazan: mbeyaz
Sn. "okan kocatürk" dikkatine;

Şuan itibariyle Balıkesir Gıda Hayvancılık ve Tarım İl Müdürlüğü'nce talebinizin reddedilmiş olduğu anlaşılmaktadır. Talebinizin reddinin size tebliğinden itibaren 60 gün içerisinde İdare Mahkemesinde dava açabilirsiniz.

İdare Mahkemesi, delil incelemesi aşamasında keşif istemesi halinde arazinin güncel durumuna bakılır. Dolayısıyla 1993 tarihli raporun hukuki bir önemi bulunmamaktadır. Metin BEYAZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: pamukkale

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.047 saniye
Geliştiren: Kunena Forum