özel sektör

9 yıl 5 ay önce #3150 Yazan: okanyildiz75
Sayın Üstadlarım tekrar merhaba,
Özel sektörün tescile konu olan harita ve planları yüklenici olarak Türkiye'de ilk defa yapmaya başladığı tarihi ve yasal dayanağını öğrenmek istiyorum. Bu devirde 1973 tarihli "TESCİLE KONU OLAN HARİTA VE PLANLAR YÖNETMELİĞİ" nin payı var mı? Talebe bağlı işlemler olarak adlandırdığımız işlemler neden o tarihlerde özel sektöre devredilmedi.

Şimdiden teşekkür ederim.

Okan Yıldız
KTÜ

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 5 ay önce - 9 yıl 5 ay önce #3155 Yazan: hkocak
Sn. "okanyildiz75" dikkatine;

Tescile konu harita ve plânların teknik sorumluluğunun bir harita kadastro mühendisi tarafından üstlenilmesi gerektiği bahsettiğiniz yönetmelikle mevzuata girmiş. 1974 tarihli 300-2/12 sayılı genelgede ise; basit ifraz haritasının Kadastro Müdürlüğü tarafından, diğerlerinin haritasının serbest harita mühendisleri tarafından düzenlenmesi yer almış... Daha sonra 1993 tarihli 1993/2 sayılı genelge ile kontrollük ve talebe bağlı işlemler ayrılmış ve kontrollük işlemlerin haritasının serbest harita mühendisi tarafından yapılması öngörülmüştür... Halen kontrollük işlemlerin haritası serbest harita mühendisi tarafından yapılırken (2010/22 sayılı genelge); talebe bağlı işlemleri haritası ise (5368 sayıl Kanun gereği olarak) lisanlı büro kurulmuş olan yerlerde bu bürolar tarafından, lisanlı büroların kurulmadığı yerlerde ise Kadastro Müdürlüğü tarafından (2010/4 sa. genelge) yapılmaktadır. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 5 ay önce #3161 Yazan: 71excalibur71
tescil dosyalarının bir kısmı, basit ifraz yola terk vb yeni bir düzenleme ile tekrar kadastro müdürlüklerine geri verilmeli. böylece imzacı mühendislerin avantaları yok olur ve meslek onuru biraz daha yukarılara taşınabilir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.056 saniye
Geliştiren: Kunena Forum