TARIM ARAZİLERİ

8 yıl 6 ay önce #4726 Yazan: hacı46
1-MURİS 2010 YILINDA VASİYETNAME BIRAKARAK TARLALARINI ÇOCUKLARININ BAZILARINA HİSSELİ OLARAK VASİYET ETMİŞ.2015 YILINDA TOPRAK KORUMA KANUNU ÇIKTIKTAN SONRA VEFAT ETMİŞ.VASİYETNAMENİN UYGULAMASI NASIL OLMALIDIR.
2.MAHKEME TOPRAK KORUMA KANUNUNU GÖZ ARDI EDEREK HİSSELİ OLARAK KARAR VEREBİLİR Mİ VERİRSE UYGULAMA DA TARIM MÜDÜRLÜĞÜNE SORULMASI GEREKİRMİ.ŞAYET TARIM MÜDÜRLÜĞÜNDEN OLUMSUZ CEVAP GELİRSE SONUÇ NE OLMALIDIR.TEŞEKKÜR EDERİM.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 6 ay önce #4755 Yazan: mbeyaz
Sn. "hacı46" dikkatine;

1) Vasiyetnamenin tenfizi için mahkeme kararı gerekir. Mahkemece verilen tenfiz kararı da Anayasamızın 138. maddesi gereğince uygulanması zorunludur. O nedenle Toprak Koruma Kanunu hisseli olarak vasiyetnamenin infazına engel değildir. Zaten Tapu Dairesi Başkanlığının 12.06.2014 tarihli ve 34306 sayılı genelgesi mahkeme kararlarının aynen infaz edileceğinini, yasak kapsamında olmadığını belirtmiştir.

2) 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda; mahkemelerin de hisseli mülkiyete yönelik karar veremeyeceklerine dair bir hüküm yoktur. O nedenle mahkemeler kanunla bağlı değildir.

Ancak, tescilden sonra yine maliklerin 1 yıl içinde yasanın 8/B maddesi hükmüm yerine getirmesi gerekir. Metin BEYAZ
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy, hacı46

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.120 saniye
Geliştiren: Kunena Forum