By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Kadastro kanunun geçici 4 ncü maddesi işlemleri

Daha fazla
8 yıl 8 ay önce - 8 yıl 8 ay önce #5736 Yazan: Hakaner
Hakaner tarafından Kadastro kanunun geçici 4 ncü maddesi işlemleri konusunda yanıtlandı
Merhaba,

Konuyu inceledim, benim araştırmama çok yakın, elimde büyük dedeme ait satmadıklarına emin olduğumuz , mübadele döneminde iskan ile verilmiş araziye ilişkin iskan tahsis sureti var. Fakat hudut veya yer belirtilmemiş, başbakanlık arşivine 2 . Başvurumda hudut bilgilerini istedim ; yanıt olarak ellerinde ne varsa gönderdiklerini(iskan tahsis sureti) fakat bu hususu gittisi bölümündeki bilgilerle mahalli tapudan talep edebileceğimizi yazı ile bildirdiler. Tapuya baş vurunca , eski türkçe bilmediklerini, H : C: S: esaslarına dayanan kayıtların tapuda tutulmadığını söylediler. Biraz araştırdım ve bu kaydın zabıt kaydı olduğunu ve bu defterlerin tapuda olduğunu öğrendim. Öğrenmek istediklerim;

1)gittisi H:121,C:7,S:235 bu bilgi bize neyi işaret eder?
2) zabıt kaydı mıdır?
3) bu kayıt ile nelere ulaşabilirim
4)belgede ay yıl ve sıra bilgisi yok , sadece 1924-1935 yazıyor. Ve gittisi bilgisi mevcut, bu şekilde ankaraya baş vurursam zabıt defterlerinde araştırma yapılır mı?

hkocak yazdı: Sn. "mübadil" dikkatine;

Sorunuza cevap vermek zor. Zabıt defterinde gitti gösterilmemiş olması, o kayda dayanılarak işlem yapılabilir anlamına gelmez... Birincisi; o kayıt kadastro çalışmaları sırasında uygulanamamış olabilir, uygulanamamışsa, kadastro çalışmalarında tutulan uygulanamayan kayıtlar listesinde yer alması gerekir. İkincisi, sizin bahsettiğiniz tevzii ya da zabıt defterindeki kaydın nereye uyguğunu siz bilebiliyor musunuz? Bilemiyorsanız kadastrocu hiç bilmez... Özellikle tevzi kaydı olan parsel diğer parsellerle bir arada olduğu için mutlak surette diğerleri ile birlikte tapulanmış olmalıdır... Bahsettiğiniz madde gereğince çalışma yapılabilmesi için o kaydın bylynduğu yer belirlenebilmeli ve de belirlenen bu yerde çalışma yapılmamış olmalıdır... O nedenle de sorunuza net cevap vermek zor. ... Hüseyin KOÇAK

Son düzenleme: 8 yıl 8 ay önce Düzenleyen:Hakaner

Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.

Sayfa oluşturma süresi: 0.089 saniye