- İletiler: 23
- Size teşekkür edenler: 2
5403 sayılı kanun ve ifraz acillll
- ümit
- Konu yazarı
- Çevrim dışı
- Yeni üye
Daha az
Daha fazla
10 yıl 1 ay önce #3185
Yazan: ümit
5403 sayılı kanun ve ifraz acillll, ümit tarafından oluşturuldu
ayın üstadlarım kolay gelsin
sayın üstadım hüseyin koçak baş müfettişimin toprak koruma kanuna göre ifraz başlıklı yazısını okudum.
yazının d bendinde aaçıklanan talimat gereğince plansız alanlarda olan ifraz için il ilçe tarım hayvancılık müdürlüğünden uygunluk görüşü öngörülmektedir. benim sorum il özel idaresinin encümen kararında plansız alanlar imar yönetmeliği 44 ve 45 madde ye uygunlıkla beraber köy yerleşik alan içinde ibaresi geçmektedir. bu köy yerleşik alan içinde olduğu ibaresi tarım yazı yazmamıza gereksinim duydurmamaktamıdır acaba yoksa köy yerleşik alan içinde olması yada olmaması her durumdada yazı yazılıp yada ilgilisinin gerekli yazıyı almasımı gerekir yardımınız çok teşekkür ederim
sayın üstadım hüseyin koçak baş müfettişimin toprak koruma kanuna göre ifraz başlıklı yazısını okudum.
yazının d bendinde aaçıklanan talimat gereğince plansız alanlarda olan ifraz için il ilçe tarım hayvancılık müdürlüğünden uygunluk görüşü öngörülmektedir. benim sorum il özel idaresinin encümen kararında plansız alanlar imar yönetmeliği 44 ve 45 madde ye uygunlıkla beraber köy yerleşik alan içinde ibaresi geçmektedir. bu köy yerleşik alan içinde olduğu ibaresi tarım yazı yazmamıza gereksinim duydurmamaktamıdır acaba yoksa köy yerleşik alan içinde olması yada olmaması her durumdada yazı yazılıp yada ilgilisinin gerekli yazıyı almasımı gerekir yardımınız çok teşekkür ederim
Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.
- ümit
- Konu yazarı
- Çevrim dışı
- Yeni üye
Daha az
Daha fazla
- İletiler: 23
- Size teşekkür edenler: 2
10 yıl 1 ay önce #3189
Yazan: ümit
ümit tarafından 5403 sayılı kanun ve ifraz acillll konusunda yanıtlandı
üstadım belediye mücavir alan içinde olupda imar planı dışında olursa nasıl uygulamamız gerekir ilçe tarıma sormamız gerekirmi yoksa belediye sınırları içinde olması özel bir durum olabilirmi ??. yukarıda sorumda köy yerleşik alan içinde olduğunda imar kanununun 27. maddesi 3. bendinde köy yerleşik alan içinde 5403 hükümleri uygulanmaz demektedir ama bu durum il özel idaresi kapsamında olmuş oluyor (köy yerleşik alan içi )
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK
- hkocak
- Çevrim dışı
- Yönetici
Daha az
Daha fazla
- İletiler: 1465
- Size teşekkür edenler: 1169
10 yıl 1 ay önce - 10 yıl 1 ay önce #3195
Yazan: hkocak
hkocak tarafından 5403 sayılı kanun ve ifraz acillll konusunda yanıtlandı
Sn. "ümit" dikkatine;
a) İl özel idaresinin kararında "köy yerleşik alan içinde olduğu" ibaresi yazıyorsa, bu ifadenin o parselin tarım arazisi olmadığını göstereceğini, o nedenle de; il/ilçe tarım müdürlüğüne yazı yazılmasına gerek kalmayacağını düşünüyorum.
b) Belediye mücavir alan içinde olupta imar planı dışında kalan parselin vasfı, onun bir tarım arazisi olduğunu gösteriyorsa; ifrazı için il/ilçe tarım müdürlüğüne sorulması gerekir. ... Hüseyin KOÇAK
a) İl özel idaresinin kararında "köy yerleşik alan içinde olduğu" ibaresi yazıyorsa, bu ifadenin o parselin tarım arazisi olmadığını göstereceğini, o nedenle de; il/ilçe tarım müdürlüğüne yazı yazılmasına gerek kalmayacağını düşünüyorum.
b) Belediye mücavir alan içinde olupta imar planı dışında kalan parselin vasfı, onun bir tarım arazisi olduğunu gösteriyorsa; ifrazı için il/ilçe tarım müdürlüğüne sorulması gerekir. ... Hüseyin KOÇAK
Son düzenleme: 10 yıl 1 ay önce Düzenleyen:hkocak
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK, ümit
Sayfa oluşturma süresi: 0.098 saniye