By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

3402 S.Y.nın 22/A Md. Gereğince Yenilemenin Tescil

Daha fazla
10 yıl 3 hafta önce #3367 Yazan: albatros22
arkadaşlar herkese merhaba siteye yeni üye oldum. Sizlere bir sorum olacak. Tarla olarak 2000 m2 yerim vardı. Tarlanın tamamı 39500m2 idi ve 4/79 payımız vardı. 35 Kişi Hissedar) Bu yeri ben 2000m2 diye yeni almıştım.

1 ay felan oldu tapuda değişiklik oldu ve 3402 S.Y.nın 22/A Md. Gereğince Yenilemenin Tescili gözüktü ve arsanın toplamı 49988,39 m2 oldu 4000/79000 payımız yazıyor. Yine 35 kişi hissedar. Ancak ben hesapladığımda benim şu an yerim 2531,05m2 çıkıyor bu mümkün mü yada ben yanlış mı hesaplıyorum. Şimdi tarlayı satacam benim yerim 2000m2 mi 2531m2 mi . Yardımlarınızı bekliyor şimdiden tşk ediyorum

Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.

Daha fazla
10 yıl 2 hafta önce #3382 Yazan: bacanak
22-a kapsamında uygulamaya tabi tutulan parselinizin uygulama sonucu oluşan yeni yüzölçümüne göre belirlediğiniz oran ölçüsünde hissenize isabet eden yer kadar mülkiyet hakkınız vardır. Belirlediğiniz durum da hisseye düşen miktarda artış olduğu görülmektedir. Bunun tersi de olabilirdi.. Yani parselinizin ana yüzölçümünde uygulama sonucu düşüklük olsaydı bu hissenize düşen miktarda da azalma olacaktı. 22 -a uygulaması mülkiyetle ilgili ( hisse oranları da dahil ) ilgili işlem olmayıp sadece teknik yetersizliği bulunan paftaların ( haritaların ) yenilenmesini öngörmektedir.
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: bedrettin toy, albatros22

Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.

Sayfa oluşturma süresi: 0.106 saniye