- İletiler: 7
- Size teşekkür edenler: 0
41. Madde Yönetmeliğine göre alan düzeltmesi,
- hyilmaz3434
- Konu yazarı
- Çevrim dışı
- Yeni üye
Daha az
Daha fazla
9 yıl 11 ay önce #3515
Yazan: hyilmaz3434
41. Madde Yönetmeliğine göre alan düzeltmesi,, hyilmaz3434 tarafından oluşturuldu
766 Sayılı Kanununa göre zilyetlikten miktar fazlası olarak kesilip Maliye Hazinesi adına tescili yapılan taşınmazın kadastrodan sonra vatandaşa satışı yapılmış ve daha sonra defalarca el değiştirmiştir. Söz konusu taşınmazda alan hatası bulunup alan artışı söz konusudur. Tapu kaydı 50000 m2 olan taşınmaz düzeltme sonrası alanı 56000 m2 olmaktadır. 766 Sayılı kanunda bildiğim kadarıyla Hazine adına miktar fazlası olarak yazılan taşınmazlarda herhangi bir yüzölçümü sınırlaması bulunmamaktadır. Bu durumda 41. madde yönetmeliğine göre alan düzeltmesi yapılabilir mi? Yapılırsa Maliyeye tebligat yapılması gerekir mi? 41. Madde yönetmeliğinin 10. Maddesinde ".... parselin önceki maliklerine ve hak sahiplerine tebligat yapılmaz "denmektedir. Üstadım cevabınızı bekliyorum. Saygılarımla....
Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.
9 yıl 11 ay önce - 9 yıl 11 ay önce #3516
Yazan: hkocak
hkocak tarafından 41. Madde Yönetmeliğine göre alan düzeltmesi, konusunda yanıtlandı
Sn."hyilmaz3434" dikkatine;
Evet 41 gereğince yapılacak düzeltmelerde önceki malike tebligat yapılmaz. Çünkü, Devlet taşınmazları yüzölçümle değil sınırlarla güvence altına alır. O nedenle de malik bu sınırlar içerindeki miktarı da biliyor sayılır. (Yargıtay Kararları. dayanak MK.md:1020). Bu durum vatandaşlar için geçerli olduğu gibi Hazine için de geçerli olmalıdır diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi miktar fazlası olarak Hazineye yazılmış taşınmaz için o tarihte verilmesi gereken miktar hesabı yapmaya da gerek olmaz. ... Hüseyin KOÇAK
Evet 41 gereğince yapılacak düzeltmelerde önceki malike tebligat yapılmaz. Çünkü, Devlet taşınmazları yüzölçümle değil sınırlarla güvence altına alır. O nedenle de malik bu sınırlar içerindeki miktarı da biliyor sayılır. (Yargıtay Kararları. dayanak MK.md:1020). Bu durum vatandaşlar için geçerli olduğu gibi Hazine için de geçerli olmalıdır diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi miktar fazlası olarak Hazineye yazılmış taşınmaz için o tarihte verilmesi gereken miktar hesabı yapmaya da gerek olmaz. ... Hüseyin KOÇAK
Son düzenleme: 9 yıl 11 ay önce Düzenleyen:hkocak
- hyilmaz3434
- Konu yazarı
- Çevrim dışı
- Yeni üye
Daha az
Daha fazla
- İletiler: 7
- Size teşekkür edenler: 0
9 yıl 11 ay önce #3521
Yazan: hyilmaz3434
hyilmaz3434 tarafından 41. Madde Yönetmeliğine göre alan düzeltmesi, konusunda yanıtlandı
ilginize teşekkür ederim üstadım...
Sayfa oluşturma süresi: 0.086 saniye