By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

yardım

Daha fazla
9 yıl 11 ay önce #3636 Yazan: aurgn
yardım, aurgn tarafından oluşturuldu
Öncelikle merhabalar umarım yardım edersiniz bana bu konuda. Bizim tapularımız değişti ve bu değişiklik sonucunda yer kaybımız oluştu 3.370 dönüm kadar bir kaybımız var. Ve itiraz süresi olan 30 günü kaçırdık. Şimdi dava açmamız gerekiyor fakat dilekçeyi nasıl yazmam gerektiği konusunda yardıma ihtiyacım var . Ayrıca bizden alınan alan kimseye tescil edilmemiş ve yol sınırımızdı ama ölçüm yapanlar sınırı yola kadar almadıkları için kaybımız olmuş ne yapmamız gerekir sizce?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.

Daha fazla
9 yıl 11 ay önce - 9 yıl 11 ay önce #3641 Yazan: hkocak
hkocak tarafından yardım konusunda yanıtlandı
Sn. "aurgn" dikkatine;

Öncelikle tapuların neden değiştiğini yazmamışsınız... Büyük ihtimalle 3402 sayılı Kadastro Kanununun 22/a maddesi gereğince yenileme çalışması yapılmış olmalıdır... Kadastrosu çok eski tarihlerde yapıldığı için o yere ait paftalar; teknik nedenlerle yetersiz kalmak, uygulama özelliğini yitirmek ve eksikliği görülmek gibi nedenlerle tabiri yerinde ise kullanılamaz duruma gelir. İşte bu durumdaki paftalara teknik yönden sıhhat kazandırmak için 22/a çalışması yapılır... Paftaların öncesi yetersiz olduğundan, yapılan yenileme çalışmaları sonrasında bütün parsellerin yüzölçümünün artı ya da eksi yönde değişmesi olagan bir durumdur.

Parselinizin yola göre geri çekilmesi nedeniyle yüzölçümünün eksildiğini belirtiyorsunuz. 30 günlük askı ilânı süresi içerisinde kadastro mahkemesine dava açmanız gerekirdi. Açmayıp bu süreyi kaçırmışsınız. Genel hükümlere göre dava açma hakkınız bulunmaktadır. (Dava dilekçesinin yazımı konusunda yardımcı olamıyoruz)

Benim önerim öncelikle kadastro müdürlüğüne başvurup, parselinizin yola göre konumunu dile getirin ve bir sınırlandırma hatası yapılmış olabileceğini, eğer öyle ise 3402 sayılı Kadastro Kanununun 41'inci maddesi kapsamında hatanın idari yoldan düzeltilmesini talep edin... Gerçekten bir sınırlandırma hatası yapılmış ise bunun düzeltmesi yapılabilir. Ama eğer bir hata yapılmadığı söyleniyorsa ona sizi ikna etmelerini rica edin. Eğer hata yok deniyorsa ve siz de ısrarlı iseniz dediğim gibi genel hükümler çerçevesinde dava açma keyfiyetinizi kullanabilirsiniz. ... Hüseyin KOÇAK
Son düzenleme: 9 yıl 11 ay önce Düzenleyen:hkocak

Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.

Sayfa oluşturma süresi: 0.091 saniye