- İletiler: 12
- Size teşekkür edenler: 0
22/a uygulamasına mücavir parsellerde hata.
- nurefsan
- Konu yazarı
- Çevrim dışı
- Yeni üye
Daha az
Daha fazla
9 yıl 8 ay önce #3883
Yazan: nurefsan
22/a uygulamasına mücavir parsellerde hata., nurefsan tarafından oluşturuldu
Sayın Üstadım ;
Aynı kadastro çalışma alanı içersin de 22/a uygulama kapsamındaki parsel ile buna mücavir 22/a uygulaması dışında kalan parsel arasındaki sınırlandırma ölçü tersimat hatası 22/a uygulaması dışında kalan parselde nasıl giderilir.
İlginize şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım.
Aynı kadastro çalışma alanı içersin de 22/a uygulama kapsamındaki parsel ile buna mücavir 22/a uygulaması dışında kalan parsel arasındaki sınırlandırma ölçü tersimat hatası 22/a uygulaması dışında kalan parselde nasıl giderilir.
İlginize şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım.
Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.
- 71excalibur71
- Çevrim dışı
- Uzman üye
Daha az
Daha fazla
- İletiler: 97
- Size teşekkür edenler: 35
9 yıl 7 ay önce #4373
Yazan: 71excalibur71
71excalibur71 tarafından 22/a uygulamasına mücavir parsellerde hata. konusunda yanıtlandı
soruya ilişkin yorumum;
parseller arasında teknik bir hata olduğuna göre 3402/41. md ile düzeltme gerekliliğidir.
burada zaten 22/a kapsamındaki parseli kendi mevzuatına göre, diğer parseli de 41 mevzuatına göre düzelterek hem projenin önü tıkanmamış olur, hem de sorun çözülmüş olur.
kolay gelsin...
parseller arasında teknik bir hata olduğuna göre 3402/41. md ile düzeltme gerekliliğidir.
burada zaten 22/a kapsamındaki parseli kendi mevzuatına göre, diğer parseli de 41 mevzuatına göre düzelterek hem projenin önü tıkanmamış olur, hem de sorun çözülmüş olur.
kolay gelsin...
9 yıl 7 ay önce - 9 yıl 7 ay önce #4379
Yazan: hkocak
hkocak tarafından 22/a uygulamasına mücavir parsellerde hata. konusunda yanıtlandı
Sn. "nurefsan" dikkatine;
"71excalibur71"in görüşüne katılıyorum... Öncelikle 22/a uygulaması yapılan parselin, diğer parsel ile ile olan sınırının doğrusu ne ise onu esas alarak o parsel ile ilgili sorunu halledin. Dışarda kalan parsel, son mevcut hali ile otomatikman hatalı duruma düşecektir. O nedenle tapu kütük sayfasına, hata bulunduğu ve düzeltme yapılması gerektiği yönünde belirtim yapılması sağlanmalıdır. Akabinde de, 3402 sayılı KK.madde 41/1 gereğince düzeltme formalitesine geçilmesi gerekir. ... Hüseyin KOÇAK
"71excalibur71"in görüşüne katılıyorum... Öncelikle 22/a uygulaması yapılan parselin, diğer parsel ile ile olan sınırının doğrusu ne ise onu esas alarak o parsel ile ilgili sorunu halledin. Dışarda kalan parsel, son mevcut hali ile otomatikman hatalı duruma düşecektir. O nedenle tapu kütük sayfasına, hata bulunduğu ve düzeltme yapılması gerektiği yönünde belirtim yapılması sağlanmalıdır. Akabinde de, 3402 sayılı KK.madde 41/1 gereğince düzeltme formalitesine geçilmesi gerekir. ... Hüseyin KOÇAK
Son düzenleme: 9 yıl 7 ay önce Düzenleyen:hkocak
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: bedrettin toy
Sayfa oluşturma süresi: 0.100 saniye