- İletiler: 7
- Size teşekkür edenler: 0
YÜZÖLÇÜMÜ DÜZELTMESİ
- hyilmaz3434
- Konu yazarı
- Çevrim dışı
- Yeni üye
Daha az
Daha fazla
9 yıl 7 ay önce #4111
Yazan: hyilmaz3434
YÜZÖLÇÜMÜ DÜZELTMESİ, hyilmaz3434 tarafından oluşturuldu
Değerli Üstadım, Tarımsal amaçlı cins değişikliği işlemi sırasında parselin tapu alanı 90000 m2 olmasına rağmen yaptığım sayısallaştırma işlemi sonucunda parselin alanı yaklaşık 126000 m2 gelmektedir. Bu durum sonrasında Tapu Müdürlüğünden taşınmazın Tapulama tutanağını temin ettim ve parselin 1957 yılında 5602 Sayılı Kanuna göre yapılan Kadastro Çalışmaları sonucunda 30 yıllık zilyetlik neticesinde vergi kaydına dayanılarak tescil edildiği belirtilmiştir 6335 sayılı Kanun ile 5602 sayılı Kanun’un 13. maddesinde değişiklik yapılarak belgesiz zilyetlikten mülk edinilebilecek taşınmazların miktarı her bir (beher) taşınmazda 20 dönüm olarak sınırlandırılmış ve bu miktarı aşan taşınmaz iktisabında 10 yıl ve daha önceki tarihli vergi kaydının mevcudiyeti aranmıştır. Bu durumda taşınmazın yüzölçümü, parsel sahiplerinin 2010/22 Sayılı Genelge Gereğince cins değişikliği işlemi sırasında beyannameye muvafakatleri alınarak düzeltilmesi uygun mudur. Ya da taşınmaz 100 dönümü aştığı için yüzölçümü düzeltmesi yapılmayıp hükmen çözüm yoluna gidebilecekleri hususunda ilgili taşınmaz maliki ve maliye kuruluşuna duyuruda bulunulması mı gerekir. Kararsız kaldım ve vatandaş günlerdir cins değişikliği işlemi için bekliyor. Değerli üstadım sorunun çözümü için acilen cevabınızı bekliyorum.
Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.
- hkocak
- Çevrim dışı
- Yönetici
Daha az
Daha fazla
- İletiler: 1465
- Size teşekkür edenler: 1169
9 yıl 7 ay önce #4113
Yazan: hkocak
hkocak tarafından YÜZÖLÇÜMÜ DÜZELTMESİ konusunda yanıtlandı
Sn. "hyilmaz3434" dikkatine;
Cins değişikliği yapın. Bu işlem için düzenlediğiniz tescil bildiriminin düşünceler hanesine yüzölçüm hatası bulunduğunu belirtin ama imza ile düzeltme yaptırmayın. Cins değişikliği yapılsın ve de parselin kütük sayfası beyanlar hanesine yüzölçüm hatası olduğu belirtilsin.
41'inci madde Yönetmeliğinin 9'uncu maddesi bu tür hataların dava yoluyla düzeltilebileceği yolundadır. Ama daha önceki bir katılımımda yazdığım üzere; Özellikle toplulaştırma çalışmaları yapılan parsellere dair Genel Müdürlüğün talimatları bulunmaktadır... O talimatlar; 41'inci madde uygulanması ve de Maliye Hazinesine de tebligat yapılması yolundadır...
Bence doğrusu da budur. Çünkü bu tür hatalar için hassasiyeti olan konu Maliye Hazinesinin hakkıdır. Yapılan düzeltme Maliye Hazinesine de tebliğ edileceğine göre sorun yok demektir.
Sonuç olarak; önce cins değişikliğini tamamlayıp, akabinde yüzölçüm hatasının düzeltilmesi kapsamında 41'inci madde uygulaması yapabilirsiniz. ... Hüseyin KOÇAK
Cins değişikliği yapın. Bu işlem için düzenlediğiniz tescil bildiriminin düşünceler hanesine yüzölçüm hatası bulunduğunu belirtin ama imza ile düzeltme yaptırmayın. Cins değişikliği yapılsın ve de parselin kütük sayfası beyanlar hanesine yüzölçüm hatası olduğu belirtilsin.
41'inci madde Yönetmeliğinin 9'uncu maddesi bu tür hataların dava yoluyla düzeltilebileceği yolundadır. Ama daha önceki bir katılımımda yazdığım üzere; Özellikle toplulaştırma çalışmaları yapılan parsellere dair Genel Müdürlüğün talimatları bulunmaktadır... O talimatlar; 41'inci madde uygulanması ve de Maliye Hazinesine de tebligat yapılması yolundadır...
Bence doğrusu da budur. Çünkü bu tür hatalar için hassasiyeti olan konu Maliye Hazinesinin hakkıdır. Yapılan düzeltme Maliye Hazinesine de tebliğ edileceğine göre sorun yok demektir.
Sonuç olarak; önce cins değişikliğini tamamlayıp, akabinde yüzölçüm hatasının düzeltilmesi kapsamında 41'inci madde uygulaması yapabilirsiniz. ... Hüseyin KOÇAK
Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.
Sayfa oluşturma süresi: 0.099 saniye