By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Revizyon görmeyen eski tapu kaydı

Daha fazla
9 yıl 5 ay önce #4502 Yazan: gobels
Revizyon görmeyen eski tapu kaydı, gobels tarafından oluşturuldu
1954 yılında Dedemin çiftçiyi topraklandırma kanunundan aldığı 3 parsel yerden birinin tapusunun gelmemesinden dolayı arsamızı bulamıyoruz. Ancak yaptığım araştırmalar sonucunda Sultanahmet Tapu müdürlüğünde eski kütük kayıtlarına ulaştım. Yevmiye numarasından 1958 yılında ödediği ziraat dekontu edindim. Sultanahmet Tapu Müdürlüğündeki ana kütük kayıtında 1954 yılında ilk verildiği paftası adası parseli yazmakta ,ancak gittiği defter kısmında hiç bir şey yazmamaktadır. Aynı adadaki yan komşu parsellerinde gittiği defteri olmadığını gördüm. Normalde işlenmeyen kayıtlarda , gittiği defter bölümünde "revizyon ve tedavül yoktur" diye bir yazı olması gerektiğini tapu müdürü vurgulamıştı ancak gittiği defter bölümü tamamen boş. Yerin 1954 yılında Bakırköy ilçesinde verildiği , Bakırköye talebimin doğrultusunda ''Eski kayıtlar neticesinde yerinizin durduğunu 1979 yılı doğrultusunda yerinizin olduğu kesimlerin Bahçelievler ilçesine devredildiğini ve yerinizin gerekli haritaları edinildikten sonra Kadastro memurlarınca tespitini Bahçelievler ilçesinden isteyin'' denilmiştir. Talep doğrultusunda Bahçelievler Tapu kadastro gittiğimde ise ''Yerin 1954 ten sonra revizyon görmediği için bizim tarafımıza gelmemiştir (Zaten 1975 de Bahçelievler ilçe olmuştur ). Eski kayıtlar doğrultusunda yerinizi bulamamaktayız denmiştir. Benim yerim kadastro görseydi '' revizyon ve tedavülü'' yoktur diye eski kütük kaydında yazması gereklimiydi ? Şimdi ne yapmam gerekiyor ? Teşekkürler

Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.

Sayfa oluşturma süresi: 0.074 saniye