By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

5403 nr`li kanun ve sonuclari

Daha fazla
9 yıl 4 ay önce #4681 Yazan: eraykosan
5403 nr`li kanun ve sonuclari, eraykosan tarafından oluşturuldu
merhaba,

yaklasik 1 yildir yapiyor oldugum arsa arastirmalasi sonucunda, nihayet istanbul disinda bir yasam kurabilecegim bir tarla buldum.
tam da Bolu ili sinirlari icerisinde bulunan bu arsayi almaya niyetlenmistim ki, bahsi gecen 5403 nr`li kanun ile tanistim.
almayi planladigim tarla, tek hisse tapulu, tarla ozellikli, mucavir alan disinda, uzerinde uzun suredir tarim yapilmayan ama bes-on meyve agaci bulunan, 17 donumluk bir arazi. Sahibinin baska tarlalari da var ancak en yakini 10 km uzakta.
bu tarlayi alirken, yetkili birim, bahsi gecen kanun nedeniyle, satisa red verebilir mi? karari verecek tapu dairesinde calisan kisinin o gunki psikolojisiyle alakali bir durum mudur, yoksa kanun herkes tarafindan ayni sekilde yorumlanabilecek nitelikte midir?
bu konuda oldukca yeni oldugum icin, eksik bilgi iletmis olabilirim. belirtirseniz, en kisa surede bu eksigi tamamlarim.

yardimci olmaniz dilegiyle

saygilarimla

eray kosan

Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.

Daha fazla
9 yıl 4 ay önce #4682 Yazan: hkocak
hkocak tarafından 5403 nr`li kanun ve sonuclari konusunda yanıtlandı
Sn. "eraykosan" dikkatine;

5403 sayılı Kanunu ve 10 km mesafe gibi konuları biliyorken; "... kararı verecek tapu dairesinde çalışan kisinin o günkü psikolojisiyle alakalı bir durum mudur" ifadesini kullanarak insanları töhmet altında bırakmanız hiç doğru değildir. Tapu müdürlüğü, tarım il müdürlüğünden gelecek bilgi doğrultusunda işlem yapar. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: bedrettin toy

Daha fazla
9 yıl 4 ay önce #4684 Yazan: eraykosan
eraykosan tarafından 5403 nr`li kanun ve sonuclari konusunda yanıtlandı
huseyin bey, selamlar,

aslinda kimseyi tovmet altinda birakma gibi bir niyetim yoktu, bir cok yerde yonetmeliklerin belirsizliginden ve uygulamda ki farkliliklardan bahsedildigini okudum.
dolayisiyla, sonucun, karar veren kisinin yorumuna acik oldugu sonucunu cikardim. ortada bir durum/problem, belirsiz/yari belirli bir kanun(yonetmelik), bir karar veren, bir yorum ve bir sonuc dongusu gordum. ve karar veren kisinin kisisel yorumunun ne kadar etkili olabilecegini merak ettim.
bolu ya da mugla ya da erzincan da birebir/tipatip ayni duruma ait 3 arsa icin 3 tapu mudurlugu de ayni karari veriyorsa, ortada tovmet de kalmaz, suclu da :)
pesinde oldugum bu..
ve eger 10 km bilgisi dogruysa ve ulke capinda bu sekilde uygulaniyorsa, endiselerim ortadan kalkiyor. (aslinda ben 5km olarak da okudum bir kac yerde)

tesekkurler

eray kosan

Sayfa oluşturma süresi: 0.087 saniye