- İletiler: 1
- Size teşekkür edenler: 0
22A kapsaminda yuzolcumu azalan tarla
- ufukk
- Konu yazarı
- Çevrim dışı
- Yeni üye
Daha az
Daha fazla
9 yıl 3 ay önce #4700
Yazan: ufukk
22A kapsaminda yuzolcumu azalan tarla, ufukk tarafından oluşturuldu
Merhabalar. İki sene tamami 56.700 metre kare olan bir tarladan 1 donum bir hisse aldim. Dun aklima gelip de e devlet den baktigimda tarlanin tamaminin 39.700 metrekareye akabinde benim hisseminde 677 metrekareye dustugunu gordum. Biraz arastirdiktan sonra kadastro calismalari kapsaminda 22A sebebiyle oldugunu ogrendim. Bu calismalar sonucunda 20 donum bir kayip olabilir mi ve hukuki yonden bir hakkim var mi ve zaman asimi ne kadar konusunda bilgi verirseniz sevinirim. Cocuklarim icin aldigim bu yatirimin eksiye dusmesi cok uzucu. Tesekkurler..
Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.
9 yıl 3 ay önce #4714
Yazan: hkocak
hkocak tarafından 22A kapsaminda yuzolcumu azalan tarla konusunda yanıtlandı
Sn. "ufukk" dikkatine;
56700 m2 olan bir parsel, 22/a gereğince yenileme çalışmaları sırasında 39700 m2'ye düşmüş ise, demek ki parselin ilk tescilli yüzölçümü hatalı imiş. Aksi halde yenileme çalışmaları sırasında (parsellerin yüzölçümünde değişiklik olur ama) bu kadar bir değişiklik olmaz.
Yargı kararları da Medeni Kanunun 1020'nci maddesine dayanarak vatandaşın yer alırken durumu biliyor kabul eder. Yani sizin, yer satın alırken o parselin yüzölçümünü (daha doğrusu, doğru yüzölçümü) biliyorsunun kabul eder... Siz önce bir kadastro müdürlüğüne başvurup hatanın nereden kaynaklandığını bir sorun. Eğer hata 22/a uygulamaları sırasında yapılmış bir hata ise idari yoldan düzeltilebilir. Ama parselin ilk halinin yüzölüçümde hata olduğu anlaşılırsa o zaman idari yoldan işlem yapılamaz. Siz en fazla hisse satın aldığınız kişiye karşı dava açabilirsiniz. ... Hüseyin KOÇAK
56700 m2 olan bir parsel, 22/a gereğince yenileme çalışmaları sırasında 39700 m2'ye düşmüş ise, demek ki parselin ilk tescilli yüzölçümü hatalı imiş. Aksi halde yenileme çalışmaları sırasında (parsellerin yüzölçümünde değişiklik olur ama) bu kadar bir değişiklik olmaz.
Yargı kararları da Medeni Kanunun 1020'nci maddesine dayanarak vatandaşın yer alırken durumu biliyor kabul eder. Yani sizin, yer satın alırken o parselin yüzölçümünü (daha doğrusu, doğru yüzölçümü) biliyorsunun kabul eder... Siz önce bir kadastro müdürlüğüne başvurup hatanın nereden kaynaklandığını bir sorun. Eğer hata 22/a uygulamaları sırasında yapılmış bir hata ise idari yoldan düzeltilebilir. Ama parselin ilk halinin yüzölüçümde hata olduğu anlaşılırsa o zaman idari yoldan işlem yapılamaz. Siz en fazla hisse satın aldığınız kişiye karşı dava açabilirsiniz. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: ufukk
Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.
Sayfa oluşturma süresi: 0.073 saniye