- İletiler: 42
- Size teşekkür edenler: 3
GENEL SINIR SORUNU
- geo
- Konu yazarı
- Çevrim dışı
- Kıdemli üye
Daha az
Daha fazla
9 yıl 2 ay önce #4835
Yazan: geo
GENEL SINIR SORUNU, geo tarafından oluşturuldu
Merhaba. Elimde bir Mera dosyası var. Ancak şöyle bir sıkıntı ile karşılaştık. Şekildeki köy 1978 tarihinde A Köyü olarak tescil görüyor. Ancak 1993 yılında Kırmızı renkli olan kısım B köyü olarak Pembe renkli olan kısımda A köyünde kalacak şekilde herhangi bir sınır ayrımı yapılmadan sadece parsel bazında ayrılıyor. Şuanda elimizde Mera dosyası var ve mavi ile gösterilen sınırların tamamının Mera olarak tescili isteniyor. Ancak iki köy arasında herhangi bir sınır ayrımı olmadığı için ilk tesis kadastro sınırları dikkate alınarak A Köyüne tescili şeklinde beyanname hazırlanmış Bu şekilde yapılmasında bir sıkıntı var mıdır? Teşekkürler.
Ek dosyalar:
Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.
- hkocak
- Çevrim dışı
- Yönetici
Daha az
Daha fazla
- İletiler: 1465
- Size teşekkür edenler: 1169
9 yıl 1 ay önce #4876
Yazan: hkocak
hkocak tarafından GENEL SINIR SORUNU konusunda yanıtlandı
Sn. "geo" dikkatine;
Ekte yer alan kroki açılmadığı için; kırmızı, pembe ve mavi renkli yerlerin birbirine göre konumu görülemedi. Ancak, genel sınır dikkate alınarak tescil isteniyorsa bu talebin karşılanması gerektiğini düşünüyorum. Zaten hangi köy sınırı içinde kalırsa kalsın meraların tahsisi yetkisi Valiliğe aittir. A Köyü merasının B Köyüne tahsisi de mümkündür. O nedenle de talebin karşılanması gerektiğini düşünüyorum. ... Hüseyin KOÇAK
Ekte yer alan kroki açılmadığı için; kırmızı, pembe ve mavi renkli yerlerin birbirine göre konumu görülemedi. Ancak, genel sınır dikkate alınarak tescil isteniyorsa bu talebin karşılanması gerektiğini düşünüyorum. Zaten hangi köy sınırı içinde kalırsa kalsın meraların tahsisi yetkisi Valiliğe aittir. A Köyü merasının B Köyüne tahsisi de mümkündür. O nedenle de talebin karşılanması gerektiğini düşünüyorum. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: bedrettin toy
Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.
Sayfa oluşturma süresi: 0.084 saniye