- İletiler: 6
- Size teşekkür edenler: 0
tapulama komisyonu çalışmaları
- fahri_07
- Konu yazarı
- Çevrim dışı
- Yeni üye
Daha az
Daha fazla
11 yıl 4 ay önce #1041
Yazan: fahri_07
tapulama komisyonu çalışmaları, fahri_07 tarafından oluşturuldu
Üstadım 766 sayılı yasa kapsamında tapulama komisyonuna gelen ancak 30 yılı aşkın süredir sonuçlandırılmayan komisyon çalışmalarını sonuçlandırmak üzere komisyona kontrol mühendisi olarak atandım. yaptığımız incelemede bir çok parsele ilişkin kadastro tutanağında kalem oynatmak sureti ile değişiklik yapıldığı gerekçesi ile yargıtayca tespit gibi askıya çıkarılmasına ilişkin kararlar mevcut. Çelişki yaşadığımız konu Kadastro Mahkemesi Hakiminin bize yaptığı bir uyarı. Ona göre yargıtay ilamlarının 10 yıl içerisinde infazının yapılmış olması gerekiyor. 30 yılı aşkın süre geçmiş olduğu için bizim bu parsellerde ilan yapamayacağımızı belirtiyor. Bu konuda sizlerin görüşlerine ihtiyaç duymaktayız. şimdiden çok teşekkür ediyorum. saygılar sunuyorum
Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.
- hkocak
- Çevrim dışı
- Yönetici
Daha az
Daha fazla
- İletiler: 1465
- Size teşekkür edenler: 1169
11 yıl 4 ay önce - 11 yıl 4 ay önce #1049
Yazan: hkocak
hkocak tarafından tapulama komisyonu çalışmaları konusunda yanıtlandı
* 766 SAYILI KANUN GEREĞİNCE KOMİSYON ÇALIŞMASI (Kullanıcı adı "fahri_07" dikkatine)
Sn."fahri_07"; sorunuz tam olarak anlaşılamıyor. 766 sayılı Yasa gereğince yapılan çalışmalarda, 30 günlük askı ilânı sırasında itiraz olursa o itirazları incelemek üzere komisyon çalışması yapılır. Komisyon kararına karşı da dava açılır. Henüz komisyon kararı olmadığı halde o parselle ilgili Yargıtay kararı nasıl olabiliyor? O konu pek anlaşılamıyor. Konuyu biraz daha açarsanız belki cevap yazmak mğmkün olabilir. ... Hüseyin KOÇAK
Sn."fahri_07"; sorunuz tam olarak anlaşılamıyor. 766 sayılı Yasa gereğince yapılan çalışmalarda, 30 günlük askı ilânı sırasında itiraz olursa o itirazları incelemek üzere komisyon çalışması yapılır. Komisyon kararına karşı da dava açılır. Henüz komisyon kararı olmadığı halde o parselle ilgili Yargıtay kararı nasıl olabiliyor? O konu pek anlaşılamıyor. Konuyu biraz daha açarsanız belki cevap yazmak mğmkün olabilir. ... Hüseyin KOÇAK
Son düzenleme: 11 yıl 4 ay önce Düzenleyen:hkocak
- mbeyaz
- Çevrim dışı
- Altın üye
Daha az
Daha fazla
- İletiler: 239
- Size teşekkür edenler: 176
11 yıl 4 ay önce - 11 yıl 4 ay önce #1054
Yazan: mbeyaz
mbeyaz tarafından tapulama komisyonu çalışmaları konusunda yanıtlandı
Sn. "fahri_07" dikkatine;
Mülkiyete yönelik mahkeme ilamları zamanaşımına uğramaz. Dolayısıyla 30 yıl sonra bile infazı mümkündür. Tespit gibi tescil kararı verilmişse bu şekilde ilana çıkarmak mümkündür. Metin BEYAZ
Mülkiyete yönelik mahkeme ilamları zamanaşımına uğramaz. Dolayısıyla 30 yıl sonra bile infazı mümkündür. Tespit gibi tescil kararı verilmişse bu şekilde ilana çıkarmak mümkündür. Metin BEYAZ
Son düzenleme: 11 yıl 4 ay önce Düzenleyen:hkocak
- fahri_07
- Konu yazarı
- Çevrim dışı
- Yeni üye
Daha az
Daha fazla
- İletiler: 6
- Size teşekkür edenler: 0
11 yıl 4 ay önce #1055
Yazan: fahri_07
fahri_07 tarafından tapulama komisyonu çalışmaları konusunda yanıtlandı
üstadım itiraz komisyona yapılmış, komisyon kararını vermiş tebligat yapılmış, dava açılmış kesinleşmiş. Kararda Müdürlükçe tespit gibi ilana çıkartılması istenmiş ve itiraz olması durumunda itirazın tapulama komisyonuna yapılması gerektiği belirtilmiş. Bazı parsellerde ilan yapılmış, itiraz olmuş, komisyonca itirazlar değerlendirilmemiş bekletilmiş. Bazı parsellerde ise yargıtay kararına göre ikinci defa yapılması gereken ilan yapılmamış. 30 yıl geçtikten sonra tespit yargıtay kararının yerine getirilmesinde sakınca var mı? teşekkür ediyorum..
- hkocak
- Çevrim dışı
- Yönetici
Daha az
Daha fazla
- İletiler: 1465
- Size teşekkür edenler: 1169
11 yıl 4 ay önce #1058
Yazan: hkocak
hkocak tarafından tapulama komisyonu çalışmaları konusunda yanıtlandı
Sn."fafri_07" dikkatine;
Metin Beyin yazdıkları sorunuza cevap oluşturmaktadır. Tereddütünüz kalmamış olmalıdır. ... Hüseyin KOÇAK
Metin Beyin yazdıkları sorunuza cevap oluşturmaktadır. Tereddütünüz kalmamış olmalıdır. ... Hüseyin KOÇAK
Sayfa oluşturma süresi: 0.097 saniye