By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Kadastrol yolun kullanım hakkı?!

Daha fazla
11 yıl 1 ay önce #1548 Yazan: fyetis
Kadastrol yolun kullanım hakkı?!, fyetis tarafından oluşturuldu
Merhaba,
Tüm yetkileri çevre koruma ve il özel idare’de bulunan bir köyde, değişik büyüklükte birkaç parselden oluşan arazim ve evim var.
Evimin olduğu parsel içeride bir yerde ve yolu yok, ev eski köy evi olduğu için iskan sorunum olmadı.
Yola ulaşımım ancak komşu parsellerin içinden yürüyerek sağlanabiliyor.(Köpek bağlıysa, tarla ekili değilse)
Bu durumda çözüm üretmek için biz 4.parseli dereye 30 mt cephesi var diye satın aldık. Dere, normalde kuru dere ancak sel ve aşırı yağışlarda akıyor.
Kadastro da benim tarla sınırım boyunca dere ve yol yaklaşık 11-12 mt genişliğinde bir arada gözüküyor.
Sonrasında yol dereden ayrılarak 3 ile 2,5 mt. genişliğinde devam ediyor ve (mübadeleden kalmış) maliye arazisinde sıfırlanıyor. Ancak köylü ve maliye arazisine komşu bir mülk sahibinin kullanımı nedeniyle maliye arazisinden araç geçebiliyor ve mevcut ulaşım yoluna şimdilik erişim sağlanabiliyor.
Biz bu yolu kullanabilmek istiyoruz, ancak DSİ dereme köprü ve geçiş yapamazsın diyor, kadastrol yolda iyileştirme yapmak suç, muhtar beni karştırmayın, martta belediye olacağız ne haliniz varsa görün diyor,
Sonuçta ben evimin önüne odunumu indirtebilmek,su damacasını sırtımda taşımadan evime alabilmek istiyorum. Yani yol istiyorum. Komşularımla geçiş hakkı sürecine girmeden mevcut kadastrol yolu kullanabilmek istiyorum.
Bu konuda takip etmem gereken yasal yolu bana gösterebilirmisiniz. Suç işler duruma düşmeden ne yapabilirim. Konu ile ilgili yasaları okumaya çalışıyorum ama benim için çok teknik , zorlanıyorum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.

Daha fazla
11 yıl 1 ay önce #1552 Yazan: burak
burak tarafından Kadastrol yolun kullanım hakkı?! konusunda yanıtlandı
Yola cephe oluşturmak için mevcut kadastral yola kadar ilgili parsellerin sahiplerininde rizası ile süresiz yol geçit hakkı tesis edebilirsiniz. Bu şekilde yapmak mümkün değil ise mahkeme yoluyla parselinize yol oluşturabilirsiniz diye düşünüyorum.

Daha fazla
11 yıl 1 ay önce #1553 Yazan: fyetis
fyetis tarafından Kadastrol yolun kullanım hakkı?! konusunda yanıtlandı
Merhaba, ben sorunumu açık anlatamadım sanırım.
Benim arazim, kadastroda dere+yol gözüken 11-12 mt genişliğinde bir dere yatağına sınır bitiyor. Ben hem kadastrol yolun düzenlenip kullanılabilmesi hemde dere geçişini sağlayabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim ve yasal yollarla nasıl izin alıp bu işi ivedilikle halladebilirimi soruyorum.

Daha fazla
11 yıl 1 ay önce #1554 Yazan: fyetis
fyetis tarafından Kadastrol yolun kullanım hakkı?! konusunda yanıtlandı
Teşekkürler, ama benim sorunum yol gözükmeyen kısım ile ilgili değil,
1.Kadastrol yolun araç geçecek şekilde iyileştirilmesini yapabilmek istiyorum(fiziki olarak haritalarda 3 mt.genişlikte gözüküyor.), yasal süreci, izni nedir?
2.Kadastrol yolla arazim arasında bir dere var, Dereden arazime giriş yapabilmek istiyorum, bunun için izin alınabiliyormu yolu yöntemi ne?
Ben devletten yapmasını beklemeden, kendi imkanlarımla bunları yapabilmek için nerelere başvurmam ne tür yasal izinler almam gerekiyor bilmiyorum.
İşin doğrusu yasal haklarımı, ve karşılığında yasal sorumluluklarımı bilmiyorum.
Ve yardım istiyorum.

Sayfa oluşturma süresi: 0.077 saniye