By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Kadastro ve tapu sicil kaydı uyuşmazlığı

Daha fazla
10 yıl 10 ay önce #1932 Yazan: muh
Merhabalar
Öncelikle böyle bir site oluşturduğunuz için teşekkür ederim .

2013 yılında eşim bir köy'den 40 dekar tarım arazisi aldı . 1950 yılında drenaj kanalı tarlanın ortasından geçirilirken ( komşu beyanlarına göre yanlış geçirilmiş ) 3.5 dönümünü DSİ kamulaştırmış ve arazi ikiye bölünmüştür . Bu tarla alınırken 21.5 dekar ve 15 dekar ( Tapu Sicil Kaydıda bu şekildedir ) olmak üzere iki parsel şeklinde alınmıştır . Kadastroya başvurduğumda bana bu parsellerin totalinin 30 dönüm olduğuna dair bir krokisinin olduğu söylendi . Kadastroda gösterilen yerle kullandığım yerin aynı olmadığı ve komşu parsellerde herkesin farklı yerler kullandığı belirtildi . Ben de onlara benim 6,5 dekar arazim nerede diye sordum ? Kadastrosu öyle görünmüyor dediler ve tapu Fen defterini açtılar . Orada tarla 36,5 dönümden 40 dönüme komisyon kararıyla çıkartıldığı görüldü . Ben ne yapmalıyım diye karşılık verdim , onlarda toplulaştırmayı bekle uğraşmana değmez , toplulaştırmada tapu sicil kaydı esas alınır şeklinde öneride bulundular .Bu konuda ne yapmamla ilgili bilgi verirseniz çok mutlu olurum . Saygılar sunarım .

Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.

Sayfa oluşturma süresi: 0.092 saniye