- İletiler: 21
- Size Teşekkür Edenler: 3
geri dönüşüm ve 3 kişilerin hak mahrumiiyeti
- thunder
- Konu Yazarı
- Junior Member
Az
Çok
10 yıl 2 ay önce #2846
Yazan: thunder
sayın hüsyen koçak... belediyenin arazim üzerinde ugulaycağı geri dönüşümle birlikte arazimin bir bölümden satış yaptığım kişiler zarara urayacaklardır. ayrıca bende imar uygulası için harcamış olduğum binlerce liralık zarara uğramam söz konusudur. beldiye keyfi ve yanlı davranmaktadır. medeni kanunun 2 maddesine göre "kanunların uygulamsı kişileri magdur edecek şekilde kullanılamaz" fakat belediye tamamen daha temyiz aşamasında olan ve sonuçlanmamış kesin hüküme bağlanmamış bir dosya için acele acele bir şekilde parsellenmiş şuuarlandırlması yapılmış ifrazı olunmuş ve tapu senetleri hak sahiplerine dağıtılmış olan ve yıllardır devlete bunun üzerinden vergisini ödediğim arazimi kendi tasarrufunu kullanarak tek taraflı ve yanlı bir şekilde kendince yasal kanun maddelerine dayanarak beni zarara uğratmaya çalışmaktaıdr. ve uzalaşmaya yanaşmamaktadır.
1- uzlaşmada olmayınca ben burada yasal hakkımı hangi nasıl kullanmam gerekir.. kadastro avukatı ile görüşmem netiscesinde davacı olabilceğimi davanın uzun bir süre alcaığını ve bu süre zarfında oluşabilecek sonuçlardan ve bu güne kadar yapılan masraflardan ve 3 kişişlerin doğabilcek mali kayıplarından fazleri ile birlikte belediyenin sorumlu olcağını bu kişilerin bu zararlarından belediyeden rucü edilebilceğini belediyenin bu mali yük riskinin altına nasıl girebileceğini kendisininde anlam vermediğini ifade etmektedir. zatn bu süreçte dahi belediyenin böye davranmasından ötürü ben arazim müşterisi olamsına rağmen belediyenin bu tutumu yüzünden ben arazimde satış yapamıyorum sonuç ne olursa olsun bunun içinde belediyeden ve uğrattığı kayıptan belediyenedne davacı olcaığım..
2-) belediye kendi tasarrufunu kullanıp inatla arazimi tarla arazisine çevirdiğinmi varsayalım benim davam temizden gelir ve benim haklı olduğum kanıtlanırsa temyiz davayı bozarsa proje açısından ozman ne olacak??
3-) böyel bir durumda yeniden proje çizdirmem gerekirmi yoksa eski projenin ve tapularımın devamı mı söz konusu olur..
bir bilir kişi olarak bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim saygılar..
1- uzlaşmada olmayınca ben burada yasal hakkımı hangi nasıl kullanmam gerekir.. kadastro avukatı ile görüşmem netiscesinde davacı olabilceğimi davanın uzun bir süre alcaığını ve bu süre zarfında oluşabilecek sonuçlardan ve bu güne kadar yapılan masraflardan ve 3 kişişlerin doğabilcek mali kayıplarından fazleri ile birlikte belediyenin sorumlu olcağını bu kişilerin bu zararlarından belediyeden rucü edilebilceğini belediyenin bu mali yük riskinin altına nasıl girebileceğini kendisininde anlam vermediğini ifade etmektedir. zatn bu süreçte dahi belediyenin böye davranmasından ötürü ben arazim müşterisi olamsına rağmen belediyenin bu tutumu yüzünden ben arazimde satış yapamıyorum sonuç ne olursa olsun bunun içinde belediyeden ve uğrattığı kayıptan belediyenedne davacı olcaığım..
2-) belediye kendi tasarrufunu kullanıp inatla arazimi tarla arazisine çevirdiğinmi varsayalım benim davam temizden gelir ve benim haklı olduğum kanıtlanırsa temyiz davayı bozarsa proje açısından ozman ne olacak??
3-) böyel bir durumda yeniden proje çizdirmem gerekirmi yoksa eski projenin ve tapularımın devamı mı söz konusu olur..
bir bilir kişi olarak bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim saygılar..
Lütfen sohbete katılmak için Giriş .
- hkocak
- Administrator
Az
Çok
- İletiler: 1465
- Başarı: 31
- Size Teşekkür Edenler: 1169
10 yıl 2 ay önce #2853
Yazan: hkocak
Sn. "thunder" dikkatine;
Daha önceki katılımımda, uygulama ve geri dönüşüm konusunda belediyenin yetkilerinden bahsetmiştim. Ona ekleyeceğim başka bir şey yoktur... Belediyenin tavrına karşı neler yapmanız gerektiğini de avukat söylemiş.
Bence geri dönüşümden o kadar da korkmayım. Çünkü, geri dönüşüm sonrası yeni bir uygulama yapılır ve ufak tefek değişiklikler dışında diğer parseller yine aynı olur.
İkinci sonunuzun cevabı, belediyenin temyiz sonucunu beklemeden yapmış olduğu uygulama için yeni bir yasal süreç başlar. O sürecin nasıl olacağını da yine avukatınıza sorabilirsiniz. ... Hüseyin KOÇAK
Daha önceki katılımımda, uygulama ve geri dönüşüm konusunda belediyenin yetkilerinden bahsetmiştim. Ona ekleyeceğim başka bir şey yoktur... Belediyenin tavrına karşı neler yapmanız gerektiğini de avukat söylemiş.
Bence geri dönüşümden o kadar da korkmayım. Çünkü, geri dönüşüm sonrası yeni bir uygulama yapılır ve ufak tefek değişiklikler dışında diğer parseller yine aynı olur.
İkinci sonunuzun cevabı, belediyenin temyiz sonucunu beklemeden yapmış olduğu uygulama için yeni bir yasal süreç başlar. O sürecin nasıl olacağını da yine avukatınıza sorabilirsiniz. ... Hüseyin KOÇAK
- thunder
- Konu Yazarı
- Junior Member
Az
Çok
10 yıl 2 ay önce #2855
sayın hocam vermiş olduğunuz cevaplardan ötürü size çok tşk ederim. siz doğal olan olamsı gerekni zaten ifade etmiişsniz. ama burada belediye geri dönüşümü imardan çıkarıp tarla haline döndürüp o şekilde bırakma gayreti içersindedir. benim aklıma takılan soru şu şayet belediye geri dönüşümü yapar tarla halien getirr öyle bırakma yetkisi varmıdır. varsa benim bu durumda aldığım parsel tapularıdamı iptal olacak saygılarımla
- thunder
- Konu Yazarı
- Junior Member
Az
Çok
10 yıl 2 ay önce #2856
artı belediyenin geri dönüşümnü yaptı misal... yeni bir uygulama yapma zorunluluğu varmıdır. yapmaz ben geri dönüşümü yaptım tarla şeklinde kalsın deme gibi bir uygulama yapabilrmi ben şunu anlamıyorum benim tapulu mülküm üzerinde belediyenin böyel istedği gibi uygulama yapma serbestliği varmı hadi dün imara aldık bugün tarla yapalım bu bana biraz saçma geliyor ee ben gittim belediye geri dönüşüm yaptığında benim parsel tapularım iptalmi olur onu anlamıyorum boşamı o akdar masarafa ettim tapuya para yatırdrım bu tapular üzerinden yıllarca vergi ödedim ????
Sayfa oluşturma süresi: 0.091 saniye