İMAR HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLERĞ

10 yıl 11 saat önce #3143 Yazan: Enes
ÜSTADIM,

İmar Hakkında Hiç Bir bilgim olmadığı halde bana imar dosyası verildi. imar hakkında bilgi sahibi olmak için okuyorum sitedeki yorumları takip ediyorum
ancak imar dosyasını elimize aldığımızda ilk nelere dikkat edilmesi gerekli olduğunu ve neler yapılması gerekli olduğunun tam olarak bilemiyorum. bir tapu memuru olarak imar uygulamasını tescil ederken bize sorumluluk doğuran hususlar nelerdir. ilk yapacağım için biraz çekincelerim var yardımcı olursanız çok sevinirim TEŞEKKÜRLER

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

10 yıl 10 saat önce #3146 Yazan: hkocak
Sn. "enes" dikkatine;

İmar dosyasının kontrolü, kadastrocu için de tapucu için de külfetli iştir. Ayrıca yalnızca tecrübesiz olanlar için değil, tecrübeliler için de aynı şey söz konusudur... Kontrolde bakılacak husus önce hangi parseller uygulamaya girmiş, bu parsellere karşılık imar parseli tahsis edilmiş mi? Ve Tapu memuru için en önemli husus da, uygulamaya giren parsellerin maliklerine, imar parsellerinde yer verilmiş mi, hisse oranları doğru mu? Parseli uygulamaya giren malike yer verilmemiş olması ya da uygulamaya giren parsellerde hissesi bulunmayana imar parselinden yer verilmesi hak kaybına sebep olur... Tapucunun dikkat edeceği en önemli husus bence budur? ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy, pamukkale, Enes

10 yıl 10 saat önce #3147 Yazan: Enes
ÜSTADIM İMAR DOSYASINDA BİR PARSELDE CAMİ YERİ VAR İMARDAN SONRAKİ PARSELLERE CAMİYİ TAŞIMAMIŞ TAMAMEN ARSA YAPMIŞ CAMİ YERİNİ DE DOP TAN KARŞILAMIŞ BUNU UYGULAMAK SORUMLULUK DOĞURUR MU YADA YAPILAN İŞEM DOĞRU MU

10 yıl 7 saat önce #3149 Yazan: hkocak
Sn. "enes" dikkatine;

Normal şartlarda; var olan cami yine cami yeri olarak kalıyorsa, o cami yeri için DOP kesilmemei gerekir. O parsel uygulamaya girdi-çıktı işlemi yapılması en doğrusu olurdu... Ama cami vatandaş parseli üzerinde ise, o parselden de DOP kesintisi yapılıp başka yerden imar parseli verilmiş olabilir.

Ama, burada özellikle şunu söylemek isterim; Danıştay kararlarına bakılacak olursa bahsettiğiniz örneğin sorumluluğu belediyeye aittir. Siz bir önceki katılımımda belirttiğim konu üzeribe eğilim. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: ceyhan

Sayfa oluşturma süresi: 0.084 saniye
Geliştiren: Kunena Forum