2981 sayılı kanun ile kat mülkiyetine Geçiş

9 yıl 11 ay önce #3218 Yazan: Çetin U
Sayın Metin ustadım;

Annem ve üç kardeşine ait üç mesken ve bir ambardan oluşan bir bina bulunmaktadır.

Bu bina yaklaşık 40-50 yılık beton İlk yapıldığı dönemlerde bir mesken içim bir proje çizilmiş ve bazı izinler alınmıştır daha sonra eklenen bölümler için herhangi bir işlem yapılmamıştır.

Ancak 2981 sayılı yasa ile tüm bölümler için 1987 yılında ruhsat ve yapı kullanma izni alınmıştır. Tapu tek kişi adına kagir ev olarak tescil edilmiştir

Tek kişiye ait olan bu bina Şahsın vefat etmesi ile varislerine intikal etmiştir.

Tapu da işlem yapılmış dört kişiye ait hisseli tapu tescil edilmiştir.

Kardeşler kendi aralarında anlaşarak bölümleri pay etmişlerdir.

Kendi adlarına kat mülkiyeti yapıp tapuda tescil ettirmek istemektedirler.

Tapu müdürlüğü ; Belediye onaylı bağımsız bölümleri gösterir bir proje istemektedir.

Belediye yetkilileri İlgili binanın belediyedeki dosyasında 1987 yılında 2981 yasa ile alınan ruhsat ve izin belgesinden bir ek proje olmadığı için yeniden çizilecek proje onay vermek istemiyorlar. Ama dosya vaziyet planı imar durumunu gösterir inkişaf sahası ve diğer belgeler ile ruhsat ve yapı kullanma izni birlikte alınmıştır.

Alındığı dönemde bu bina tek kişiye ait olduğundan kat mülkiyeti söz konusu olmadığı için herhangi bir sorunda teşkil etmemiştir.

Şimdi varisler kendi adlarına kat mülkiyetine geçmek istemekte ama proje olmadığından dolayı yapılamamaktadır.

Bazı makalelerinizi okudum konu ile alakalı Belediye yetkililerine de gösterdim ama bir türlü sonuca gidemiyoruz. Nasıl bir yol izlemeliyiz.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Çetin UNCU

Cep : 0537 4668799

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.063 saniye
Geliştiren: Kunena Forum