18. madde uygulamasıyla oluşan parkın plan tadilat

9 yıl 9 ay önce #3448 Yazan: pekcan
18. madde uygulaması yapılan bir bölge belirli bir alan park olarak tescil edilmiştir. daha sonra bu park plan tadilatı ile ilkokul alanı yapılmıştır. şimdi buranın tescili kimin adına yapılır Özel idare mi maliye hazinesi mi? dop tan karşılanan bir parkı tescil etmek doğru mu ?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 9 ay önce #3532 Yazan: 71excalibur71
MEB bağlı ilk ve orta okullar da dop dan oluştuğu için parkın tescilinde abes bir durum yok. tescil maliye hazinesi adına yapılır.Üsadın makalesini aşağıda belirttim.
kolay gelsin

DOP'tan oluşan yol, park, … gibi tesisler tescile tabi değilken; okul, cami ve karakol gibi yerler tescile tabidir. Tescil İşlemi şu şekilde yapılmalıdır;

Tescile tabi olmayan park ve çocuk bahçesi gibi tesislere ada ve parsel numarası verilmesi gerekir. Park ya da çocuk bahçesi diğer parsellerle bitişik ise, diğer parsellerle birlikte aynı ada içerisinde de yer alabilir, o zaman bu ada içerisinde parsel numarasını alır.

a) O k u l yerleri olarak ayrılan sahalar; Hazine adına tescil edilir. Tescilden sonra, belediye ve mücavir alan içinde özel idareye, dışında ise köy tüzel kişiliğine devredilir. (222 sayılı İLKÖĞRETİM VE EĞİTİM KANUNU md:65)
alıntı : H. KOÇAK (kısa-kısa imar 3/21)

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.063 saniye
Geliştiren: Kunena Forum