1/25000 ÖLÇEKLİ PLANA GÖRE TEVHİD.

9 yıl 9 ay önce #3484 Yazan: ömer41
Merhaba sayın Hocam.

Tevhidle ilgili bir sorumuz olacak. 1/25000 ölçekli planı olan köy alanlarında yolu olmayan iki parselde tevhid işlemi yapılması talep ediliyor. Bu işlemin yapılabilmesi için plansız alanlar imar yönetmeliği kullanılabilirmi yoksa toprak koruma kanununa göre mi işlem yapılabilir?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 9 ay önce #3509 Yazan: burak
1/25000 ölçekli Çevre Düzeni planında aksine bir hüküm yoksa plansız alanlar imar yönetmeliği hükmüne göre işlem yapabilirsiniz. Daha önce bu konuyu sayın müfettişimle paylaşmıştım. Köy yerleşik alanı içerisinde tevhit ile olur yada olmaz hükmü bulunmamaktadır. Sadece köy dışında Tevhit işlemlerinde (5000) m2 asgari büyüklük şartı aranmaz. hükmü bulunmaktadır. Önceki yazışmalarda forumda bu konuyu bulabilirsiniz.

Ayrıca toprak koruma kanununa göre bence sadece ifrazlarda görüş alınması gerekir, tevhidlerde değil..
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK, ömer41

9 yıl 9 ay önce #3522 Yazan: ömer41
verdiğiniz cevap için teşekkürler arşivi bir yokladım ama o söylediğiniz bilgiye ulaşamadım.. inş hocamda bir cevap yazar...

9 yıl 9 ay önce #3544 Yazan: pamukkale
merhabalar,
"1/25000 ölçekli planı olan köy alanlarında" ifadesi neyi anlatmaktadır.

Anlatılmak istenen;

1- 1/25000 ölçekli plan Çevre Düzeni Planımı,
2- köy alanları ile " köy yerleşik alanı " mı veya "köy yerleşim alanı" mı ifade edilmektedir.
3194 sayılı İmar Kanunu ve İmar Mevzuatında ; " köy içi" ve "köy dışı alanlarda " parsellerin tevhidinde parselin yola cephe şartı aranmamakta olup ayrıca tarım il müdürlüğüne kurum görüşü sorulmasına gerek yoktur diye düşünüyorum.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK

Sayfa oluşturma süresi: 0.087 saniye
Geliştiren: Kunena Forum