18.Madde Uygulaması Belediyeden alınan parsel

9 yıl 9 ay önce #3600 Yazan: Hince
Hayırlı günler 15 ve 16 maddelere göre uygulama gören bir parselin ortasından yol geçiyor. Yolun bir tarafında kalan parsel şimdi 18. madde uygulamasına giriyor. diğer tarafı ise 15 ve 16. maddelere göre kalmış oluyor. ( yani 18 uygulama sınırı ortadan geçen yol oluyor.)
18. madde uygulamasına giren kısım 18. madde uygulamasından önce Belediyeye artık parsel olarak hibe ediliyor. Bende bu artık parselin parselime bitişik olan kısmını belediyeden ifraz suretiyle alıyorum.
Benim ifraz suretiyle aldığım kısım ve ana parselimden şuanda imar uygulaması geçiyor ve bende Belediyeye benim aldığım bu kısımdan daha önce 15 ve 16. maddeye göre parka ve yola kesintilerin yapıldığını ve bu parselden DOP un % 40 kesilmemesi gerektiğini daha önce kesilmiş olan alanların parsele eklenmesinden sonra kesitinin %40 olarak yapılacağını söyledim.
Cevaben:
1) 15 ve 16. maddeye göre işlem yapılan parselin benim olmadığı benim olsaydı hak iddia edebileceğim.
2) Parselin tamamı uygulamaya girmediği için dönüşümün gerçekleşemeyeceği.

3) Belediyeden "Mesela 100 m2 ye 100TL verilerek alındığı yani m2 üzeriden bilinerek bu m2 alındığı"
4)Eğer ben aldıktan sonda kesinti yapılsaydı geri dönüşümün yapılacağı. (zaten bu durumda geri dönüşüm yapılacağını biz biliyoruz)

Benim düşüncem :
- 15 ve 16. maddeye göre kesintisi yapılan ana parselin şu an 18. madde uygulamasına tabi olan (ifraz olup yolun bir tarafında kalan kısım) ana parselden ne kadar kısım kesildiyse hesaplanıp 18. madde uygulamasına tabi tutulan kısıma düşen geri dönüşümün yapılıp parselime eklenebilir görüşündeyim.
Emeği geçen herkese saygılar şunarım. Kolaygelsin....

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 9 ay önce #3607 Yazan: hkocak
Sn. "Hince" dikkatine;

Evet kural olarak daha önce 15, 16'ya göre eksilme olan parsellerden DOP keserken, önceki eksilme oranını DOP oranına tamamlayan kadar daha kesilir. Ama sizinki ilginç bir örnek; 1'inci maddede bahsettiğiniz şekilde parsel henüz sizin değilken eksilme olması nedeniyle belediyenin söylediği pek mantıksız gelmedi... Diğer maddelerde geri dönüşümden bahsediyorsunuz! Henüz uygulama yapılmamış siz hangi geri dönüşümden bahsediyorsunuz anlaşılamamıştır. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.055 saniye
Geliştiren: Kunena Forum