- İletiler: 23
- Size Teşekkür Edenler: 1
Geçit hakkı
- rtnc
- Konu Yazarı
- Junior Member
Az
Çok
9 yıl 9 ay önce #3604
Yazan: rtnc
Değerli üstadım, 101 ada 42 parsel aleyhine 101 ada 43-44-45 ve 46 parsel leyhlerine geçit hakkı olan bir alanda 18. madde uygulaması yapılmaktadır. Tapularında da şerhleri vardır. İmar adalarının durumlarına göre artık geçit hakkı kurmayı gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Uygulama esnasında bu şerh reesen kaldırılabilir mi? Yoksa dağıtımdan sonra yeni oluşan imar adası maliklerinin başvurusu mu gerekli?
Saygılarımla, teşekkürler...
Saygılarımla, teşekkürler...
Lütfen sohbete katılmak için Giriş .
- hkocak
- Administrator
Az
Çok
- İletiler: 1465
- Başarı: 31
- Size Teşekkür Edenler: 1169
9 yıl 9 ay önce - 9 yıl 9 ay önce #3606
Yazan: hkocak
Sn. "rtnc" dikkaine;
Tapu Sicil Tüzüğü baktığınızda, bu parsellere karşılık verilen parsellere taşınmalı daha sonra ilgilisinin talebi üzerine kaldırılmalı anlamı çıkarılabilmektedir. Ama fiilen kalmayan geçit hakkını yeni oluşan parsellere taşımaya gerek olmadan bahsettiğiniz şekilde kaldırılmasının en pratik yol olduğunu düşünüyorum. ... Hüseyin KOÇAK
Tapu Sicil Tüzüğü baktığınızda, bu parsellere karşılık verilen parsellere taşınmalı daha sonra ilgilisinin talebi üzerine kaldırılmalı anlamı çıkarılabilmektedir. Ama fiilen kalmayan geçit hakkını yeni oluşan parsellere taşımaya gerek olmadan bahsettiğiniz şekilde kaldırılmasının en pratik yol olduğunu düşünüyorum. ... Hüseyin KOÇAK
Son Düzenleme: 9 yıl 9 ay önce Yazan: hkocak.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: rtnc
Lütfen sohbete katılmak için Giriş .
- rtnc
- Konu Yazarı
- Junior Member
Az
Çok
- İletiler: 23
- Size Teşekkür Edenler: 1
Sayfa oluşturma süresi: 0.062 saniye