GERİ DÖNÜŞÜM İŞLEMİNDE DÖNER SERMAYE

8 yıl 8 ay önce #5242 Yazan: kuzeyy
Sayın hocam yapmış olduğum 18.madde uygulamasını idare mahkemesi iptal etmiş olup buna istinaden geri dönüşüm cetveli hazırladım. Yeni uygulama yapmadım daha sonra yapmam gerekiyor. Dosyama kadastro müdürlüğünden yeni uygulama yapıyormuş gibi harç çıkardılar. Geri dönüşüm ve yeni uygulama dosyası aynı anda sunulduğunda tek harç aldıklarını belirtiyorlar. Yeni uygulamayı yaptığımda benden yine aynı harcı alacaklar yani iki katını ödemiş olacağım. Gerek sitede ve gerekse imar uygulamaları kitabınızdaki geri dönüşüm işleminde döner sermaye alınmayacağı ile ilgili (Mali konularda somut düzenleme yokken yorumla döner sermaye alınması söz konusu edilemez) diyerek harç alınamayacağını belirtmişsiniz. Öte yandan cümlenizin devamında (Talep yerine getirilirken döner sermaye alınmaması gerektiğini düşünüyorum) dediğiniz için bunu yorum olarak değerlendirdiler. Bu konuyla alakalı talimat, genelge, tenkit vb. bir açıklama mevcut mudur veya bu konuyla alakalı ne yapmam gerekmektedir. Bu hususta yardımcı olursanız sevinirim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.073 saniye
Geliştiren: Kunena Forum