İmara Açılan Bölgelerin Tekrar Kapatılması Hk.

8 yıl 8 ay önce #5246 Yazan: emreturkay
Hocam iyi günler kolay gelsin. Benim sorunum baya uzun var karışık bir durum ama olabildiğince kısa ve öz olarak sormak istiyorum.

Geçtiğimiz yıllarda İlçemiz belediye encümeni ilçemizde bazı mahallelerin bazı bölgelerini imara açtı. Geçen zaman içerisinde bu imara açılan bölgelerde bir çok tarla gerek emlakçı olsun gerek vatandaş tarafından parselasyon işlemi yapılar parsellendi 3. şahıslara satıldı bir çok el değişikliği oldu yüzlerce parsel el değiştirdi.

Belediye encümeni 05.03.2014 tarihinde yeniden karar alarak bu imara açılan bölgelerin hepsini yeniden imara kapattığını söyledi ev yapmak isteyenlere ruhsat vermedi. Vatandaşlar tarafından belediye idare mahkemesinde verildi ve mahkeme encümen kararını iptal etti. Ama iptal sebebi olarak belediyenin imar planını iptal kararını 1 ay süreyle askıya çıkarmayıp 7 gün askıya çıkardığı için askı süresinden yani usulden kararı iptal etti.

Şimdi benim sormak istediğim belediyenin kendisi encümen kararı ile İmara açtığı yerleri yine kendi encümen kararı ile imara kapatabilir mi ve bu kadar parsel ne olacak. bunların hepsi yeniden tarla vasfına mı dönecek. Bu yapılan uygulama kazanılmış haklara saygısızlık olmuyor mu.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 8 ay önce #5273 Yazan: emreturkay
Hocam bu konu hakkında ki düşünceleriniz nedir. Kolay gelsin

8 yıl 8 ay önce #5280 Yazan: mbeyaz
Sn. "emretugay" dikkatine;

Belediye encümen kararı ile imara açtığuı yerleri yine encümen kararı ile kapatabilir. Ancak, bunun da hukuki bir sebebinin olması gerekir. Aksi takdirde İdare Mahkemesi, encümen kararını iptal eder. Dolayısıyla kazanılmış haklar korunur. Metin BEYAZ

8 yıl 8 ay önce #5301 Yazan: emreturkay
Sn. "mbeyaz" dikkatine;

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı. Burada yaşanan olay Türkiye de bir ilk ama bakalım sonuç ne olacak.

Sayfa oluşturma süresi: 0.073 saniye
Geliştiren: Kunena Forum