Parselasyon Planları

8 yıl 8 ay önce #5263 Yazan: fuat1905
Öncelikle Herkese Selamlar;
İçinden çıkamadığım bir husus var; 3194 sayılı İmar Kanununun ilgili hükümleri, (İmar Kanunu 23. Madde, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği 24. Madde, 31.01.2000 tarihli ve 2023 sayılı genelge) İmar Planının ;belediye encümeni tarafından onaylanan ve askı süreci tamamlanarak tapuya tescil edilen Parselasyon Planları doğrultusunda uygulamasının yapılması gerektiğini hükme bağlamıştır. Ancak buna rağmen idareler imar uygulamasını genelde İmar Kanununun 15. ve 16. maddeleri kapsamında yürütmekte, ilgilisinin isteği üzerine kadastral parsellerin kamuya terki yapılarak, taşınmaza arsa statüsü verilmekte ve inşaat ruhsatı düzenlenerek, yapılaşmaya gidilmesi sağlanmaktadır.
Benim sorum bu aşamada ortaya çıkıyor. Mevzuatta açıkça 18. Madde uygulaması sonucunda hazırlanacak parselasyon planları üzerinden İmar Kanununun 15. ve 16. maddeleri kapsamında uygulama yapılması gerektiği hükme bağlanmışken İdareler hangi yasal dayanakla direk 15. ve 16. madde uygulaması yapmak sureti ile arsa oluşturmakta ve yapı izni verebilmektedir. Teşekkürler

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 8 ay önce #5288 Yazan: fuat1905
Sn. Hüseyin Hocam; özellikle sizden cevap bekliyorum. Saygılar...

8 yıl 8 ay önce #5295 Yazan: hkocak
Sn. "fuat1905" dikkatine;

Bu konularla ilgili daha önce çok soruya cevap yazdım. Ayrıca bu Sitede yer alan makalelerde de konuyla ilgili değerlendirmelerimi yazdım... EVET en doğrusu öncelikle 18 uygulamasının yapılmasıdır. Ama ilgili idare bunu yapmıyor ya da yapamıyor. Peki idare uygulamayı yapmadığı sürece vatandaş da hiç bir şey yapamayacak durumda kalıyor... Bir diğer husus da, 18 uygulaması ile imar parselleri oluştuğuna göre, daha sonra 15, 16'yı uygulayarak hangi parseli oluşturacaksınız?

İdare 18 uygulamasını hemen yapabiliyorsa söylenecek bir şey olmaz ama İdare bunu yapmadığı sürece, bırakın 15, 16'ya göre vatandaş imar parselnine kavuşsun. İleride 18 uygulanırken belirlenen DOP oranına tamamlayan kadar da kesinti yapıldığına göre 15, 16 gereğince imar parseline kavuşanların o anlamda da bir avantajı yok. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: pamukkale, fuat1905, serkan karadağ

Sayfa oluşturma süresi: 0.064 saniye
Geliştiren: Kunena Forum