Park Alanının İhdası ve Belediye Adına Tescili

8 yıl 4 ay önce #5934 Yazan: _MuRaT_
Üstadım, İmar Uygulaması yapılmış bir bölgede park olarak ayrılmış yer, ihdas edilerek belediye adına tescili istenmektedir. Forumda mevcut soru cevap bölümünden, tescilinin nasıl mümkün olacağına dair konuları okudum, plan tadilatı ve eşdeğer yer ayrılması durumunda tescilin mümkün olacağı görülmekte.
Benim sorum belediye bu şartları yerine getirmeden tescilini istiyor, Kadastro Müdürlüğü olarak ilgili kanun maddeleri gereğince '''plan tadilatı ve eşdeğer yer ayrılması'' gerekmekte olup encümeninizce tekrar görüşülmesi diye dosyayı gönderdim. Ancak herhangi bir değişiklik olmadan aynı şekilde encümen kararı geldi. Kadastro Müdürlüğü olarak tescilini yapmak mı gerekir, yoksa dosyayı iade hakkımız var mıdır ?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 4 ay önce #5939 Yazan: 71excalibur71
Maalesef mevzuatı uygulamak sadece TKGM nin görevi olmuş gibi bir durumdayız. Park alanının belediye adına tescili neden istenir ki. Tescil edilse belediye ne yapacak hu tapuyu. Belediye adına tescil edilen camilerin maliyeye borç karşılığı devri gibi bir amaç mı var.
Sonuç olarak siz uyarı yazınızı yazmışsınız. Israr varsa, mevzuata uygun olmayan talebiniz karşılanamamıştır diye yazın iade edin. Şahsi yorumum budur, kolay gelsin

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.173 saniye
Geliştiren: Kunena Forum