imar planında dere görünen yer ve DOP

8 yıl 3 ay önce #5996 Yazan: ümit
DOP ile karşılanacak yerler belirtilmiştir.
İmar planında dere olarak ayrılan yer DOP ile oluşturulma durumu mümkün olmadığını düşünüyorum.imar planında dere görünen yere(şahıs parselinin bulunduğu kısım) parsel oluşturup orada parsel oluşturup vatandaşa hissemi verecez? cinside dere olarak tescilmi olacak? planda dere görünen yer park gibi düşünülüp işlem yapılamaycağını düşünüyorum
sayın müfettişim bu konuda yardımcı olurmusunuz?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 3 ay önce - 8 yıl 3 ay önce #5997 Yazan: hkocak
Sn. "ümit" dikkatine;

İmar plânında "dere" yerinin ayrılması diye bir şeyi ilk defa duyuyorum. Olsa olsa daha önce var olan bir dere yeri aynen bırakılabilir, bunu anlarım da plânda "dere" yeri ayrılmasını hiç duymadım. "Dere" yeri ayırıyorsunuz. Ayrılan "dere" yeri vatandaşların parselinden de geçtiğinden bahsediyorsunuz. Acaba orada daha önde "dere" yatağı gibi bir yer vardı da o derenin yatağını düzeltirken vatandaş taşınmazından mı geçiyor. Öyle ise kapanan "dere" yeri yeni güzergahına taşınabilir (tıpkı eşdeğer yer ayrılması misali). Onun dışında; sizin sorunuzdaki verileri tam bilemediğimiz için bu aşamada bu kadar yazabiliyorum. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: ümit

8 yıl 3 ay önce #6003 Yazan: mancho
Hocam buna benzer alanlar bizim imar planında da var. İmar planında 55m dere alanı bırakılmış ama dere yatağı yaklaşk 15m. 15m haricindeki alanlarda vatandaşların tapulu arazileri var. Biz bu alanların civarında 18 uygulaması yaparken ayırma çapıyla dere alanında kalan yerleri daha sonra DSİ kamulaştırması amacıyla ayırıp 18 uygulamasına hic sokmuyoruz. Su ana kadar bir sorun çıkmadı.

8 yıl 3 ay önce #6005 Yazan: hkocak
Sn. "mancho" dikkatine;

Yaptığınız mantıklı görünüyor.. .... Hüseyin KOÇAK

Sayfa oluşturma süresi: 0.066 saniye
Geliştiren: Kunena Forum