Hazine arsası kop alanına tahsis

8 yıl 1 ay önce #6128 Yazan: jalon
Sevgili üstadım iyi çalışmalar bir düzenleme sahası içerisinde büyük miktarda hazine arsaları mevcuttur, imar planında ise hastane, belediye hizmet alanları mevcut bulunmakta dop oranı %40 aşmamaktadır.Benim sorum;
1-)hastane alanını kop alanı olarak gerçek kişilerden pay verilerek oluşturmak yerine hazine arsalarından tahsis edilerek karşılamak mümkün müdür? mevzuat olarak dayanağı nedir? yoksa hazine arsalarının aynı gerçek kişiler gibi imar yapı adalarına tahsis edip, hastane alanının gerçek kişilerden pay verip kamulaştırma yapılarak mı oluşturulması gerekir?
2-)Bu durumu belediye hizmet alanları için uygulamak da mümkün müdür?
Bildiğim kadarı ile ikinci seçenek doğru ama bir devlet yatırımı söz konusu olduğundan sizin engin bilgilerinizden yararlanmak istedim saygılarımla...

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 1 ay önce #6132 Yazan: hkocak
Sn. "jalon" dikkatine;

Hastane alanını KOP alanı olarsak Hazine arsalarından karşılamak olmaz. Uygulama sahasında kalan Hazine arazilerinin, şahıs arazilerinden herhangi bir farkı yoktur. Ne zaman DOP oranı %40'ı geçti o zaman, önce o sahadaki belediye taşınmazlarına başvurulur. Yoksa veya var olduğu halde yetersiz kalıyorsa o zaman Hazine taşınmazlarından DOP'tan karşılanacak sahalara rastlayanlar o amaçla kullanılabilir. Bu kullanım için de Bakanlık oluru gerekir.

KOP'tan karşılanacak olan hastanenin (ya da belediye hizmet alanının), Hazine taşınmazlarından oluşturulmasını öngören herhangi bir mevzuat bulunmamaktadır. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: surveyor

8 yıl 1 ay önce #6137 Yazan: jalon
Evet doğru düşünmüşüm teşekkürler üstadım...Yalnız bir soru daha sormak istiyorum, belediyenin taşınmazlarını sadece kop parsellerine tahsis edersek kanunen ve yönetmelik açısından yanlış yapmış olur muyuz?

8 yıl 1 ay önce #6142 Yazan: hkocak
Sn. "jalon" dikkatine;

Hayır yanlış yapmış olmazsınız... Çünkü, KOP parseli diğer parsellerin ortak katılımı ile oluştuğunda da belediye burayı daha sonra kamulaştırmak durumundadır. Yani sonuç olarak KOP parselinin mülkiyeti belediyenin olacaktır. Baştan belediyenin kendi taşınmazı ile - ki uygulamayı yapan belediye dolayısıyla yapılan işe muvafakat veren yani encümen kararını veren de yine belediye - o halde belediyenin taşınmazını sadece KOP parseline tahsis edilmesi halinde herhangi bir mevzuata aykırılığı olmaz. ... Hüseyin KOÇAK

Sayfa oluşturma süresi: 0.087 saniye
Geliştiren: Kunena Forum