Röperli Kroki-Serbest harita Mühendisleri

6 yıl 10 ay önce #7024 Yazan: mancho
Merhabalar,

Bilindiği üzere röperli krokileri serbest çalışan haritamühendisleride hazırlayabilmektedir. Biz kamu çalışanları olarak bu evraklerın kontrolünü nasıl yapmamız gerekiyor. Bu sistemi bir türlü oluşturamadık.

Özel harita müh.lerinin hazırladıkları röperli krokide tabiri caizse sabun yapılarak müteahhit lehine düzeltme yaptıklarını fark ettik. Ama mahkemenin bu mühendislere tanıdıkları haktan dolayı vatandaşı LİHKAB a yönlendiremiyoruz. Arazı kontrolleri personel yetersizliğinden verimli yapılamıyor. Kroki kontrolu sonrası evraka biz memurlarda imza atıyoruz. Arazi kontrolunu yapmadan evrak üzerinden kontrol yaparak krokileri onaylarsak ve yerinde bina hatalı yapılmış ise esas sorumluluk özel harita mühendisindemidir yoksa biz belediyelerdemidir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 10 ay önce #7026 Yazan: hmokn
Röperli kroki kontrollerini, öncelikle evrak üzerinde yapmak gerekir. yani yapı ruhsatı aşamasında verilen resmi imar durumuna ve yapı aplikasyon belgesine uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir. İkinci olarak Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği madde 64/3 belirtildiği üzere ruhsat veren idarenin yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığı belirlemesi gerekmektedir. Yani harita boyutunda zeminde kontrol gerekmektedir. Sorumluluk kısmına gelecek olursak imza attıgımız her şeyden sorumluyuz. Serbest çalışan mühendisin ya da lihkab ın hazırladığı röperli krokiyi büro ve arazi kontrollerini yaparak mevzuata uygunluğunu denetlememiz gerekmektedir. Atmış olduğumuz imza evrağın mevzuata uygun olduğu anlamına gelmektedir. Son olarak benimde bir belediye çalışanı olarak önerim işlem iki gün geç olsun ama mevzuata uygun olsun. Hatta sizin tabirinizle sabun yapanların mesleki faaliyetleri mevzuata uygun yapmaları konusunda kibarca uyarmak ve önünü almak gerekir. Kararlı bir şekilde devam ederseniz işlemler mevzuata zamanla uygun hale gelecektir. İyi çalışmalar

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 10 ay önce #7027 Yazan: mcicek
yapı ruhsatı alırken imar kanunu 22.maddesinde istenilen ve tanzim edilen kroki(röperli,ebatlı,vaziyet planı veya yapı aplikasyon belgesi v.s) ile bina bittiğinde biten duruma göre tanzim edilen krokiye göre imar durumuna aykırı olup olmadığını(ilk ruhsat için verilen kroki ile uyumlu olup olmadığı) ilgili belediye tespit eder ve uyumlu ise yapı kullanma izin belgesi vermesi gerekir.Malesef çoğu belediye yapı kullanma izin belgesini veriyor.röperli kroki sonra tanzim ediliyor.bir sıralama hatası var,. yapı kullanma izin belgesi verilmesi aşamasında röperli krokinin(yapının son durumunun ) aranan belgelerden olması gerekir.Zaten 634 sayılı kat mülkiyeti kanununun 3. maddesi gereği kat irtifaklı binalar için yapının tüm bağımsız bölümlerinin yapı kullanma izin belgesini verdikten sonra ister vatandaş başvursun ister başvurmasın, cins değişikliği işlemi için (resen kat mülkiyetine geçiş olması nedeniyle ) kadastro müdürlüğüne göndermesi gerekir.ekine de röperli krokiyi eklemesi gerekir diye düşünüyorum,bir yanlışım varsa Üstadlarım düzelteceklerdir.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.066 saniye
Geliştiren: Kunena Forum