eşdeger alanlar ve mesafe hakkında

10 yıl 8 ay önce #1898 Yazan: shc
imar uygulamasında eşdeğer alan ayrılması hususu açık ve net ancak bu alanlar arasındaki mesafe sorunu var yaklaşık 2.5 km ,bu husus uygulama öncesi Meclis kararı ve Encümen kararında belirtilmiş sahısların o bölge dahilindeki tüm hisseleri tek bir parsele toplanıyor.Park konuta dönüştürülüp diğer hisselerin bulunduğu alanlar parka dönüşüyor. Fazla gelen hişseleride kamuya bagış yolu ile terk ediliyor.bu konuda bilgi almak istiyorum.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

10 yıl 8 ay önce #1905 Yazan: hkocak
Sn. "samsun" dikkatine;

eşdeğer yer olarak ayrılacak yerin, kaldırılan tesise olan mesafesini mi soruyorsunuz? 2,5 km. nerede yazıyor, bu rakamı siz mi öneririyorsunuz? ... Plân Yapım Yönetmeliğinin 27/2'nci maddesindeki ifade; "... ancak o tesisin hizmet götürdüğü bölge içinde eşdeğer yeni bir alanın ayrılması ... "şeklinde gçmektedir. Bu ifade soyut bir ifadedir. Dolayısıyla belediye bu konuda inisiyatif kullanabilir. Belediyenin kullandığı inisiyatife karşı uygulama bölgesindekiinsanların itirazı yoksa tamam demektir. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

10 yıl 8 ay önce #1910 Yazan: shc
Tekrar iyi günler üstadım
Aslında burada hem eşdegerlilik ilkesini hem mesafe hususunu soru konusu etmiştim.Çünü plan değşiliğinde kapatılan park için yapılaşmama koşulu konarak park konut alanına dönüşüyor ve uzak mesafede (2.5km) BHA -ticaret alanı park olarak plan tadilatı yapılıyor hisse taşınıyor meclis kararı gerekçe ve koşulları ile birlikte encümen kararına aynen yazılıyorMeclis kararında bu taşıma işlemi için taşınacak hissenin 2 katı kadar bir alanıda taşınmaz malikleri bagış yaparak terin ediyorlar.Bu uygulamada aynı imar uygulam planındai ve hizmet bölgesinde alanların eşdegerliliği(iyi arazi- orta dereceli arazi kıstası ) ve mesafesi konusunda tereddüdüm olmuştu.
vereceğiniz aydınlatıcı cevap için ayrıca teşekkür ederim

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

10 yıl 8 ay önce - 10 yıl 8 ay önce #1912 Yazan: hkocak
Sn. "shc" dikkatine;

Aslında daha önce yazmış olduğuma eklenecek bir husus bulunmamaktadır. Plân Yapım Yönetmeliğinin 27/2'nci maddesindeki ifade; "... ancak o tesisin hizmet götürdüğü bölge içinde eşdeğer yeni bir alanın ayrılması ... " şeklinde gemektedir. Bu ifade soyut bir ifadedir. Dolayısıyla belediye bu konuda inisiyatif kullanabilir. Belediyenin kullandığı inisiyatife karşı uygulama bölgesindeki insanların itirazı yoksa tamam demektir. İmar uygulamasında ve de eşdeğer yer ayrılmasında iyi arazi, orta dereceli arazi gibi bir kavram yoktur. Buradaki eşdeğer yer yüzölçüm yönüyledir.

Siz kadastrocu iseniz belediyenin bu konudaki inisiyatifine müdahale edemezsiniz. Üstelik yapılan değişiklikten o uygulama sahasında bulunan kişiler de memnun olabilir. ... Eğer siz o uygulama sahası içerisinde yeri olan bir vatandaş iseniz ve de yapılan uygulamadan memnun değilseniz, İdare Mahkemesine dava açma keyfiyetiniz bulunmaktadır. Dava açtığınızda Mahkeme konuya nasıl yaşlaşır onu bilemeyiz ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: kadastro1919

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.100 saniye
Geliştiren: Kunena Forum