- İletiler: 5
- Size Teşekkür Edenler: 0
deprem sonrası
- mustafakoc1953
- Konu Yazarı
- New Member
Az
Çok
11 yıl 4 ay önce #645
Yazan: mustafakoc1953
Yalova ili Çiftlikköy belediyesi sınırlarında 17395 m2 miktarında (tek parsel)Bahçeli 4'er katlı 15 Bloklu "Kargir Apartman" vasıflı Anagayrimenkulde kat mülkiyeti tesisli sitenin tamamı 15 blok iken 17 Ağustos 1999 tarihindeki depremde 10 blok (( A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O ) 297 adet bağımsız bölüm) yıkılmış 5 blok (H, I, J, K, L, M, N, O 140 adet bağımsız bölüm ve site maliklerinin ortak malı olan 1 adet eğlence salonu) oturulabilir durumda kalmıştır ve kullanılmaktadır. Yıkılan blokların yerine deprem sonrası parselin kat adedi ikiye düştüğünden aynı sayıda ve özellikte yeni yapı yapılması mümkün değildir. Gerek Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, gerek ilgili belediyesi ve gerekse Kadastro Müdürlüğü ve bazı hukukçularla yapılan görüşmelerde sağlam kalan blokların eski yönetim planına göre yönetilip yönetilemiyeceği ,sağlam kalan 140 bağımsız bölüme göre yeniden yönetim planı tanziminin gerekip gerekmediği , tapularında cins değişikliğinin ,yeni yönetim planının nasıl olacağı, yıkılan yerlere yeni kat adedine göre inşaat izninin ne şekilde olacağı konularında farklı görüşler sürülmektedir. Bu nedenle sağlam kalan blokların nasıl yönetilmesi gerektiği, yıkılan yerlerin maliklerinin tapularının nasıl arsa vasfına dönüşeceği ve inşaat ruhsatı almalarının hangi çoğunlukla müracat edeceği konularında görüş bildirmenizi saygıyla rica ederim.
Lütfen sohbete katılmak için Giriş .
Sayfa oluşturma süresi: 0.076 saniye