- İletiler: 58
- Size Teşekkür Edenler: 13
okul yerinin cins değişikliği
- ceyhan
- Konu Yazarı
- Senior Member
Az
Çok
11 yıl 3 ay önce #831
Yazan: ceyhan
18, madde uygulaması sonucu doptan karşılanarak okul yeri olarak bırakılmış bir yer ada parsel numarası alarak maliye hazinesi adına okul yeri vasfı ile tescil edilmiştir. daha sonra mal müdürlüğü hazineye ait ada parsel numarası verilen okul yeri vasfı ile kayıtlı yerin belediye meclisinin kararı ile devlet hastanesi yeri olarak plan tadilatı yapıldığından taşınmazın cinsinin devlet hastanesi yeri olarak değiştirilmesi diye yazı yazmış. belediye meclis kararını istedim ve kararda okul yerinin plan tadilatı ile ilğili yapılan araştırmada "belediyemiz imar planında yeteri kadar okul alanlarının olması ve ihtiyaç duyulan sağlık tesisi alanlarının yetersiz olması nedeniyle yapılacak olan plan tadilatının imar plan kararlarına uygun olması sosyal ve teknik alt yapıda herhangi bir değişiklik meydana getirmemesi nedeniyle imar planımızda okul yeri olan alanın devlet hastanesi yeri olarak plan tadilatı yapılmasının uygun olacağı kanaatindeyiz." diye karar alınmış. biz bu karar ve mal müdürlüğünün yazısı ile cins değişikliği yapabilir miyiz?. doptan karşılanan yer eşdeğer yer ayrılmadan sağlık tesisi alanına dönüştürebilir miyiz. (dönüştürebilirler mi?) bu işlem için encümen kararı da alınması gerekir mi?
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: Şükrü MERCİMEK
Lütfen sohbete katılmak için Giriş .
- hkocak
- Administrator
Az
Çok
- İletiler: 1465
- Başarı: 31
- Size Teşekkür Edenler: 1169
11 yıl 3 ay önce #848
Yazan: hkocak
* OKUL YERİNİN CİNSİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ (Kullanıcı adı "ceyhan" dikkatine)
3194 sayılı İmar yasasının 18'inci madde 3'üncü fıkrası; "Düzenleme ortaklık payları, düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve orta öğretim kurumları, yol, meydan, park, otopark, çocuk bahçesi, yeşil saha, ibadet yeri ve karakol gibi umumi hizmetlerden ve bu hizmetlerden başka maksatla kullanılamaz"
Plân Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmeliğin 27/2 maddesi ise; "2- İmar plânındaki bir sosyal ve teknik altyapı alanının kaldırılabilmesi ancak o tesisin hizmet götürdüğü bölge içinde eşdeğer yeni bir alanın ayrılması suretiyle yapılır." hükmündedir.
Bu bilgilerden hareketle konuya teorik olarak baktığımızda; yapılan talebin yerinde olmadığı anlaşılıyor. Ancak, Devlet Hastanesi olacağından yani tescili yine Maliye Hazinesi adına kalacağından esnek davranılabili mi? Herşeye rağmen kadastrocu olarak herhangi bir sorumluluk altında kalmamak bakımından, yukarıda yazılan mevzuatı hatırlatır bir yazı yazılmasını, bu yazıya rağmen ısrar edilirse, yine Kadastro olarak, işlem dosyasını Tapu Müdürlüğüne gönderirken, yapılan yazışmaları da eklemenizi öneririm. O yer yine Maliye Hazinesi mülkiyetinde kalacağına göre belediyenin kararı ve malmüdürlüğünün talebi ile o yerin cinsinin değiştirilmesi talebi yerine getirilmeli diye düşünüyorum. ... Hüseyin KOÇAK
3194 sayılı İmar yasasının 18'inci madde 3'üncü fıkrası; "Düzenleme ortaklık payları, düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve orta öğretim kurumları, yol, meydan, park, otopark, çocuk bahçesi, yeşil saha, ibadet yeri ve karakol gibi umumi hizmetlerden ve bu hizmetlerden başka maksatla kullanılamaz"
Plân Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmeliğin 27/2 maddesi ise; "2- İmar plânındaki bir sosyal ve teknik altyapı alanının kaldırılabilmesi ancak o tesisin hizmet götürdüğü bölge içinde eşdeğer yeni bir alanın ayrılması suretiyle yapılır." hükmündedir.
Bu bilgilerden hareketle konuya teorik olarak baktığımızda; yapılan talebin yerinde olmadığı anlaşılıyor. Ancak, Devlet Hastanesi olacağından yani tescili yine Maliye Hazinesi adına kalacağından esnek davranılabili mi? Herşeye rağmen kadastrocu olarak herhangi bir sorumluluk altında kalmamak bakımından, yukarıda yazılan mevzuatı hatırlatır bir yazı yazılmasını, bu yazıya rağmen ısrar edilirse, yine Kadastro olarak, işlem dosyasını Tapu Müdürlüğüne gönderirken, yapılan yazışmaları da eklemenizi öneririm. O yer yine Maliye Hazinesi mülkiyetinde kalacağına göre belediyenin kararı ve malmüdürlüğünün talebi ile o yerin cinsinin değiştirilmesi talebi yerine getirilmeli diye düşünüyorum. ... Hüseyin KOÇAK
Lütfen sohbete katılmak için Giriş .
Sayfa oluşturma süresi: 0.071 saniye