Tescil Harici Yerlerin Şatışı

9 yıl 2 ay önce #3673 Yazan: udts61
Merhaba Arkadaşlar
Benim Bir sorum olacak daha önce bunla karşılaşan varsa yardımcı olursa sevinirim

Belirlediğim bir tescil harici alan var genelge no: 1748 tarih 2013/11 genelgede bahsi gecen kurumlarla yapığım şifahen görüşmelerde sorun yok diyorlar.

ben buranın tapu kaydını nasıl adıma alabilirim bunun işlem adımları nelerdir?

ve Tescil harici olan böyle yerlere tapu çıkarmak için alan bazında alt veya üst sınır varmıdır?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

9 yıl 1 hafta önce #3877 Yazan: TKADASTROCU
ÖNCELİKLE İL MİLLİ EMLAK MÜD DE HARİTA MÜHENDİSİ VARSA, BURAYA DİLEKÇE VERİCEKSİNİZ.O DA ALMAK İSTEDİĞNİZ TESCİL HARİCİ YERİN ADA RÖLEVE KROKİSİNİ, BEYANNAMESİNİ, KOORDİNATLARINI VE ALAN ÇIKTILARINI VS. HAZIRLAYIP ,2013/11 SAYILI GENELGE KAPSAMINDA İLGİLİ KURUMLARDAN GÖRÜŞ ALIP; TESCİLİNDE BİR SAKINCA YOKSA ,MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜ KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜNDEN BU YERİN HAZİNE ADINA TESCİLİNİ TALEP EDECEKTİR.(EĞER MİLLİ EMLAKTA HARİTA MÜHENDİSİ YOKSA ,SERBEST HARİTA MÜHENDİSİ İLE SÖZLEŞME DÜZENLEYECEKSİNİZ.)ALMAK İSTEDİĞİNİZ YER HAZİNE ADINA TESCİL EDİLDİKTEN SONRA MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNE BAŞVURACAKSINIZ.ONLAR DA BİLDİĞİM KADARIYLA İHALE USULU İLE, KİM FAZLA PARA VERİYORSA ONA SATIYOR.
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: bedrettin toy

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 7 ay önce #7504 Yazan: huseyin_elk
Üzerime Tapulu arazimizin hizasında bulunup Öncesinde Babam'ın o zamanlar 2b sınıfında kullandığı, sonrasında Benim üzerime tapusu çıkartılan (2011), bir kısmının da tescil harici alan olduğunu sonradan öğrenip bu güne kadar belgesiz kullanıyordum. içinde 40 yıllık zeytin ağaçlarımız var. Geçtiğimiz hafta kullandığım yer kadar olan kısmını kendi imkanlarımla özel haritacıya ölçtürüp krokisini çıkarttım. Milli Emlak md'lüğüne adımla başvuru yaptım. Orayı kullandığıma dair hiç bir belge yok, şahitlerim dışında... Önceliğim bu alanı devletten satın almak, olmuyorsa da kira gibi ecrimisil ödeyip istenen şartları karşıladığımda almaktır. Bunların haricinde başvuru yapmam gereken bir durum var mı? Satışlar kullanıcı öncelikli mi yoksa ihale usulü mürüdür? Süreç nasıl işleyevek bilmiyorum, yardım ve tecrübelerinizi rica ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.054 saniye
Geliştiren: Kunena Forum