Kadastrodan kaynaklanan hata

8 yıl 6 ay önce #4762 Yazan: Ahmet Oğuz Ganioğlu
2006 yılında yapılan kadastro çalışmaları sırasında taşınmaz hakkında düzenlenen tutanakta taşınmazın Ömer kızı Elif'in 20 yılı aşkın bir zamandan beri çekişmesiz aralıksız ve malik sıfatıyla zilyet ve tasarrufunda iken 13/11/1967 yılında ölümüyle mirasını evlatları Dudu, Şerife, Hatice, Nazake, Maver, Mehmet Ali ve Ramazan ..... bıraktığı başkaca mirasçısının bulunmadığı ve halende mirasçıları tarafından zilyet ve tasararuf edildiği şeklinde ibare kulanılmak suretiyle taşınmaz yukarıda adları geçen Dudu, Şerife, Hatice, Nazake, Maver, Mehmet Ali ve Ramazan adlarına verasette iştirak olarak tespit edilmiş ve askı süresince de itiraz edilmediğinden tapuya bu kişiler adlarına verasette iştirak olarak tescil edilmiştir.Elif'in veraset belgesi incelendiğinde ölümü tarihinde kocasının sağ olduğu ve Elif'ten sonra Fatma ile evlendiği ve Fatma'dan da Ekrem adında mirascısının olduğu 1991 yılında öldüğü anlaşılmaktadır.Yapılan kadastro tespiti hatalı olarak yapılmıştır.Kadastro tutanağına ve ona bağlı yapılan tescile göre maliklerin gizli hissesi 1/7'dir.Oysaki veraset belgesine ve gerçekte tapuda adları yazılı olan kişilerin Elif'ten gelen hisseleri 31/224 dür.Elifin mirasının 7/224 hissesi eşinin ikinci karısından doğma Ekrem'e kalmaktadır.Fakat kadastro sırasında sehven hata yapılmıştır.Adları geçenlerden Mehmet Ali'nin hissesini diğer maliklerden Ramazan'a pay temliki suretiyle devretmesi mümkün müdür.Bu taşınmazdaki verasette iştirak halinin veraset belgesine gerek kalmadan feshi yapılabilir mi.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 6 ay önce #4767 Yazan: dodo
Tapuda şuan kayıtlı tüm maliklerin katılımı ile verasette iştirak halinde ve harçsız olarak tashih yapılabilir. Tashih yapıldıktan sonra normal işleyiş devam edecek.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 6 ay önce #4775 Yazan: Ahmet Oğuz Ganioğlu
sayın dodo tashihi hangi gerekçeyle yapacağız.Burada ismi yanlış yazılmış olan yok ki.Burada eksik yazılmış malik var.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

8 yıl 6 ay önce #4783 Yazan: dodo
Yanlışlığı belirtmeniz yeterli vatandaşı mahkemelerde boşuna uğraştırmamak lazım. hak ve harç kaybı yok sonuçta iyi çalışmalar dilerim

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.068 saniye
Geliştiren: Kunena Forum