By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

sorular

Daha fazla
9 yıl 2 hafta önce #5464 Yazan: Enes
sorular, Enes tarafından oluşturuldu
Sayın üstadım kafama takılan sorular var.
1_Belediye satışlarında KDV dahil edilir mi
2-2000yilinda 3 taşınmaza üzerine müştereken onamali ipotek tesis edilmistir.
Bu kez ipotek alacaklısı kurum sadece 1 taşınmazın ipotek arttırımını talep etmektedir.
Mevzutimizda bunun yeri var mıdır.
3-3367 sayılı kanun geregince maliye adına kayıtlı taşınmaz karın önce ifrazi sonra valiliğin onayı ile köy tüzel kişiliği adına tahsis işlemi yapılacaktır. Sorum ifraz işleminde 2000m2 fazla olan yerler mevcuttur.tapu müdürlügu olarak bu yerlerin tahsis işleminin yapılması sorumluluk doğurur mu

Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.

Daha fazla
9 yıl 1 hafta önce #5520 Yazan: mbeyaz
mbeyaz tarafından sorular konusunda yanıtlandı
Sn. "enes" dikkatine;

1) KDV dahir edilir.

2) Borçlar Hukukunda da akit serbestisi geçerlidir. Hukuka, ahlaka, adaba aykırı olmayan her türlü sözleşme geçerlidir. O nedenle alacaklı talep ettikten sonra yapılabilir.

3) 3367 sayılı Kanun gereğince yapılan tahsislerin sorumluluğu valilik ve tahsis yapılan köy tüzel kişiliklerine aittir. Ancak hak sahiplerine 2000 m2'yi geçmeyecek şekilde tahsis yapılabilir. >Bu nedenle parsel büyüklükleri 2000 m2'nin üzerinde olabilir. Bunun ifrazının yapılmasında ve köy tüzel kişiliğine tahsisinde sorun yoktur. Fakat daha sonra bu taşınmazların hak sahiplerine devrinde 2000 m2'yi geçmemesine dikkat edelim.

2000 m2'nin üzerindeki parseller hisseli tahsis edilebilir. Ya da hak sahiplerine tahsisten sonra köy tüzel kişiliğinin tasarrufunda kalacak yerler olabilir. Metin BEYAZ

Daha fazla
9 yıl 1 hafta önce #5522 Yazan: Enes
Enes tarafından sorular konusunda yanıtlandı
Ustadım cevaplarını için teşekkürler
Sizin daha önceki acilamalariniz da belediye satışlarında KDV dahil edilir demiştiniz.
Ben buna gore satışlarını yaptım geçenlerde . mudur bey belediye satışlarında kesinlikle KDV dahil edilmez çünkü verginin vergisi olmaz diyor hatta mevzuatimizda buna ilişkin hükümler var dedi.
Ben hangi mevzuatta olduğunu söylemedim.belediye satışlarında KDV dahil edilmesine ilişkin mudur beye hangi mevzuatı ileri surmem gerekiyor
İkinci soruda ise ipotek artırımında Takbis sistemi kaç taşınmaza ipotek tesis edilmişse otomatik hepsinin ipotek arttırımını yapmaktadır. Kısmı ipotek arıtımı yapabilmek için ipoteklerin sistem numarasını değiştirmek gerekiyor. Mevzuatimiza göre yapılması gerekiyorsa neden takbis buna izin vermiyor

Daha fazla
9 yıl 1 gün önce #5603 Yazan: mbeyaz
mbeyaz tarafından sorular konusunda yanıtlandı
Sn. "Enes" dikkatine;

Verginin vergisi diye bir şey söz konusu değildir. KDV ayrı, harç ayrıdır.

KDV'nin konusu KDV Kanununa göre bir malın veya hizmetin tesliminden doğan bir vergidir. Harç ise verilen bir tapu hizmetinin karşılığı alınan bedeldir. O nedenle verginin vergisi diye bir durum söz konusu değildir... Tereddüt ediyorsanız vergi dairesine soru konusu edebilirsiniz.

İkinci soru, proğramdan kaynaklanmaktadır. Merkezden bu işlem halledilebilir. Hukuken bir engel yoktur. Metin BEYAZ

Sayfa oluşturma süresi: 0.088 saniye