Mevcut ENH yenilenmesi.

7 yıl 1 ay önce #6456 Yazan: hüso
1985 yılında ENH kamulaştırması yapılmış olup, direk yerleri kamulaştırılmış, irtifak hakları da kütük üzerine işlenmiştir.
Şimdi yüklenici firma tarafından bu hattın yenilendiği beyan edilerek, yeniden kamulaştırma dosyası hazırlanmıştır. Direk yerleri eski kamulaştırmada 8x8 iken şimdi 12x12 olmuş, mevcut kamulaştırılan direk yerinin etrafında yeni bir kamulaştırma yapmıştır. Ancak irtifak alanlarında eski kamulaştırma dururken yeni miktar ile tekrar irtifak hakkı tesis etmek istemektedir.Taşınmaz üzerinde 2200 m². irtifak varken sayısal olan yeni hat 2356.85 m².irtifak hakkı oluştu diyerek bu irtifak hakkının da tescil edilmesi istenilmektedir. Bu durumda mükerrer irtifak oluşacaktır. Kuruma soru konusu ettiğimizde tescil bildiriminin açıklamalar bölümünde eski irtifak hakkının yazılarak kırmızı ile çizilerek terkin edileceğini, alt satıra da yeni irtifak hakkının yazılacağını beyan ettiler. Bu şekilde irtifak hakkı azalan taşınmazlarda mevcuttur. Eski hat, planimetre ve thomson ile hesaplanmıştır.
Bu şekilde bir terkin yöntemi ile karşılaşmadığımızdan tereddüt oluşmuştur. Yüzölçümü artanlarda fark irtifakı yapılabileceği, azalanlarda ise bir işlem yapmamak gerektiği düşünülmektedir.
Bu konu ile daha önce karşılaşan meslektaşlarımızdan yardım beklemekteyiz.
selamlar.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.052 saniye
Geliştiren: Kunena Forum