KAMULAŞTIRMADAN VAZGEÇME

6 yıl 7 ay önce #6827 Yazan: COLPANU
Büyükşehir Belediyesi , kamu yararı kararı ile köyden mahalle olan birimlerden birinde , tapuda kamulaştırma işlemi gereği ifrazı yapılan , ancak vatandaşla uzlaşma komisyonu süreci tamamlanmadan , kamulaştırma işleminden vazgeçtiğine dair büyükşehir belediyesince alınan encümen kararını kadastro müdürlüğüne göndererek, parselleri kamulaştırma işlemine girdiği parsel numarası ile , tevhit işleminin yapılması talep edilmektedir. Konuyla ilgili sorum çok olacak. Ancak çok meşgul etmemek adına kısaca , Kadastro personelince izlenmesi gereken yol nasıl olmalıdır? ( kamu yararı kararı, plan tadilatı, dosyanın D.S.H.Bedeli , talebin alınması , LİHKAB ile ilgili durumu ...vs)
Şimdiden teşekkür eder , saygılar sunarım.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 7 ay önce #6838 Yazan: hkocak
Sn. "COLPANO" dikkatine;

Her zaman karşılaşılan bir durum değil. Ama işin şekli yönü konusunda inisiyatif kullanılabilir. Bir kere işlem tamamlanmamış olduğu için birleştirilecek olan parçalar resmen ayrılmış değildir. O nedenle de bu işlem için Lisanlı büronun devreye girmesine gerek yoktur. Müdürlüğüne gelen encümen kararı, o işlemin Kadastro Müdürlüğü tarafından yapılması için yeterli sayılmalıdır. Ayrıca hangi belgeleri istemeliyiz gibi sorgulamalara gerek bulunmamaktadır.

İşlem sonuçlanmadığından, tapuya intikal eden bir durum yoktur. Kadastrodaki durum nedir tam olarak bilemiyorum ama dediğim gibi resmi olarak parsel ayrılmış olmadığı için şekli yönünü kendiniz belirleyerek parsellerin paftadaki durumunu eski hale getirebilirsiniz. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.056 saniye
Geliştiren: Kunena Forum