2981 S.Y. 10/C Uygulaması

6 yıl 6 ay önce #6898 Yazan: Yeniyurt
Belediye tarafından 2981 S.Y. 10/C Uygulaması işlemi ile yeni tapularımızı aldık. bizim tapunun üzerine ipotek tesis edilmiş ve tutarı belirtilmiş. Biz karşı tarafa tesbit edilen tutarı ödemeyi ve Tapu üzerinde ki ipoteği kaldırmak için müracaat ettiğimizde kabul etmedi. Ödemeyi kabul etmek istememize rağmen tapu üzerindeki ipoteği kaldırtmak için nasıl bir yol izlemeliyiz. Teşekkür ederim.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 6 ay önce #6908 Yazan: ozgurak
Aynı konu benim başımda var bende sizin durumun tersindeyim Belediye 1992 yılında imar uygulaması ile benim arsamı başkasına devretmiş beni ipotek alacaklısı yapmış. Mahkeme yolu ile ipoteği kaldırmayı deneyebilirsiniz ancak kişi ipoteğin artırılmasını isteyecektir haklı olarak ve mahkemenin bilirkişi marifetiyle güncel rayiç değeri hesaplaması gerekecektir. Size biçilen miktar arsanın şu an ki değerinde mi yoksa daha mı düşük önemli olan bu.Fiyatın Güncel rayiç değer olması konusunda yargıtay kararları da mevcuttur.Bence uzlaşma yolunu denemelisiniz

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 6 ay önce #6909 Yazan: Yeniyurt
olay daha yeni 2 aylık mevzu. Ayrıca Belediyenin belirlemiş olduğu tutar komisyon oluşturularak belediye emlakçılar odası vs. ortak alınmış bir tutar. Ayrıca çok ta az değil m2=300 tl. üzerinden .. yerin(Tarlanın) hisseli olması, ve tarladan dönüşmesi, uygulama nedeni ile gelmesi nden dolayı az da değil bilakis fazla. Buna rağmen razıyız.. sizin 1992 yılı diyorsunuz hala çözülmüş vaziyette değilmi ?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.067 saniye
Geliştiren: Kunena Forum