TOPLULAŞTIRMADA UNUTULAN PARSEL

5 yıl 11 ay önce #7268 Yazan: ismet set
1980 li yıllarda yapılan toplulaştırma çalışmalarında maliye hazinesi adına kayıtlı 3 parsel sehven toplulaştırmaya dahil edilmemiş. bu bölgede yeniden bir toplulaştırma çalışması yapılıyor ve biz bu durumu askılar bittikten ve dosya bize kontrole geldiğinde fark ettik. Bu durumda nasıl bir yol izlenmeli?

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

5 yıl 11 ay önce - 5 yıl 11 ay önce #7271 Yazan: hkocak
Sn. "ismet set" dikkatine;

1980'li yıllarda bir yerde toplulaştırma çalışması yapılmış. Toplulaştırma çalışması yapılan saha içerisinde hazineye ait üç adet parsel olduğu halde bu parseller ugyulamaya dahil edilmemiş. Yani hazine parselleri ile toplulaştırmayla oluşan parseller mükerrer olmuş... Bugün aynı yerde bir kez daha toplulaştırma çalışması yapılıyor, haliyle hazine parselleri yine dahil değil. Sorunuz bu şekilde mi?

Eğer böyle ise; öncelikle hazine taşınmazları ile mükerrerlik oluşturan parselleri kadastrocu olarak belirlemenizdir. Dosya Tapu Müdürlüğüne gittiğinde Tapu Müdürlüğü hangi parsellerin mükerrer olduğu görüp, gerekli tescilleri yaptıktan sonra, mükerrerliğin giderilmesini sağlamak için 1515 sayılı Kanunu işletmek olacaktır.

Mükerrerliğin giderilmesi ile ilgili olarak Sitenin "MAKALELER" kategorisi, "KADASTRO" sayfasında "Mükerrer Kadastronun Giderilmesi" başlıklı bir makale yer almaktadır. Onu bir okumanızı öneririm. ... Hüseyin KOÇAK
Şu kullanıcı(lar) Teşekkür etti: surveyor

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.062 saniye
Geliştiren: Kunena Forum