By using this website, you agree to the use of cookies as described in our Privacy Policy.

Yardım lütfen!!!

Daha fazla
12 yıl 1 hafta önce #81 Yazan: yuksel24
Yardım lütfen!!!, yuksel24 tarafından oluşturuldu
Merhaba doğru yeremi yazıyorum bilmiyorum ama beni biraz aydınlatırsanız sevinirim

kısaca derdimi anlatayım annemin dedesi eski bir askermiş atatürk döneminde antalyada yaşıyormuş ozamanlar ve baya bi varlıklı biriymiş askerlerine silah dağıtdığı için askeri mahkemede yargılanıp idam kararı çıkmış fakat sonra ne olduysa serbest bırakmışlar tabi ip den dönmüş biri olarak bir süre sonra akıl sağlığı biraz bozulmuş ve izmire gelip yerleşmiş bütün arazileri evleri orda kalmış ve şuan kimse yerlerini bilmiyor bir tane tapu var elimizde çok eski daha önce takipçi vasıtasıyla araştırmışlar 3 4 tapu daha çıkmış antalyadan fakat kımse gıdıpte nerdeymiş nasıl bıryermıs dıyıp bakmamış ayrıca izmir vayrantı biliyormusunuz bilmiyorum orda da atatürk ün verdiği bir ev varmış şuan ondanda kimsenin haberi yok

sizlerden öğrenmek istediğim dedemin üzerine olan arazi ev ne varsa artık bunları nasıl öğrenebilirim ve bulduktan sonra baskası o yerlere yerlesmişse burası bizim kardesım dıyıp hak idda edebilirmıyız sonucta cok uzun zaman geçmiş nerden nasıl bulabılırım yardımcı olursanız sevınırım

Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.

Daha fazla
12 yıl 1 hafta önce - 11 yıl 11 ay önce #83 Yazan: hkocak
hkocak tarafından Yardım lütfen!!! konusunda yanıtlandı
* DEDENİZİN YERLERİ (Kullanıcı adı "yuksel24" dikkatine)

Dedenizin adına olan yerleri öğrenmek için öncelikle hangi ilçede ise o ilçe Tapu Müdürlüğüne yazı ile başvurup sormanız gerekir. Ancak: dedeniz adına olan tapular (ya da yerler) için Atatürk zamanından bahsettiğinize göre çok eski tarihli olmalılar. Bu durumdaki yerlerin tapusu olsa bile pek bir sonuç elde edemezsiniz. Çünkü; Ülkemizde 1934'ten sonra kadastro çalışmaları yapılmaya başlanmış ve şu an da; belli problemli yerler dışında kadastrolar tamamlanmıştır.

Kadastro çalışmaları tamamlanıp askı ilânına alındıktan sonra üzerinden 10 yıl geçmiş ise, 3402 sayılı Kadastro Yasasının 12'nci maddesi gereğince, o yerde, önceye ait tapu kayıtlarına dayanılarak hak iddia edilmesi artık mümkün değildir.

Eğer siz elinizdeki tapunun hangi ilçenin hangi köy ya da mahallesine ait olduğunu bilebiliyorsanız, o ilçenin Tapu Müdürlüğünden, o mahalle ya da köyde kadastro çalışmalarının ne zaman kesinleştiğini (telefon ile dahi) sorabilirsiniz.

Elinizde tapu senedi varsa, kadastro çalışmaları üzerinden de 10 yıldan fazla zaman geçmemiş ise, o zaman; o tapu kaydına yayanarak dava açmanız mümkündür. Onun dışında sonuç elde etmeniz mümkün değildir. ... Hüseyin KOÇAK
Son düzenleme: 11 yıl 11 ay önce Düzenleyen:hkocak

Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.

Sayfa oluşturma süresi: 0.080 saniye