Yola terk

6 yıl 6 ay önce #6887 Yazan: mt99
Merhaba
1)Tapuda Zeytin bahçesi yazan 13 dönüm kadastro parselini 1995 senesinde kanuni terkleri yaparak imar uygulaması yaparak 10 adet arsaya dönüştürdüm.Tapu dairesinde sonradan sorduğumda gerek kadastro parselinde gerek ise imarlı arsalarda zeytinlik şerhi olmadığını öğrendim..
Şimdi bu durumda bu parsellerin durumu nedir?

2)İmar uygulamasını yaptırırken kadastro parselin bir kısmını içine alacak şekilde 60 m lik yol geçiyordu.Ben de ona göre parsel yaptırdım.Ama o 60 m lik yolun güzergahı değişti.Muhtemelen oradan daha küçük bir yol geçecek.Ama o durumda benim parsellerle yol arasında bir boşluk olacak.
Bu durumda benim parselle yol arasında ortaya çıkan yer ne olacak?

Bilgi verebilecekler için şimdiden teşekürler.

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

6 yıl 6 ay önce - 6 yıl 6 ay önce #6892 Yazan: hkocak
Sn. "mt99" dikkatine;

1) 1995 yılında, yola terkleri yaptırarak imar plânına uygun parseller oluşturmuş olmalısınız ki, yeni oluşan parsellerin cinsi de, doğrudan "arsa" yazılmış olmalı... Şimdi, o parseller imar plânına göre yerleşik alanda ve de yapı adasında kalıyorsa, parselin cinsi de "arsa" olarak kalacaktır. Daha sonra istediğiniz zaman (belediyeden yapı izni almak koşuluyla) yapı yapabilirsiniz... Yok eğer parseller yapı adasında kalmıyorsa, siz de o parsellerin zeytinlik olmasını istiyorsanız. Tarım İl/ilçe Müdürlüğünde belge alarak cins değişikliği talebinde bulunabilirsiniz.

2) İkinci sorunuza gelince, belediyenin yeni bir imar tadilatı yapmış olabileceği anlamını çıkarıyorum... Eğer öyle ise; yeni imar plânına göre parsellerinizin konumuna bakıp, eğer uygun ise ve siz de talep ederseniz; yeni plâna uygun parsellerinize kavuşabilirsiniz. Bu arada belediye tarafından İmar kanununun 18'inci maddesi uygulanırsa, sizin talebinize gerek kalmadan, belediyenin uygulamasıyla da yeni imar parsellerinize kavuşabilirsiniz. ... Hüseyin KOÇAK

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.051 saniye
Geliştiren: Kunena Forum