iskan ruhsatlı yapının bulunduğu parselde yola terk işlemi

6 yıl 6 ay önce #6952 Yazan: melnis0804
Öncelikle iyi çalışmalar dilerim
İmar kanunu'nun 15. ve 16. maddeleri doğrultusunda parselin yola terk işlemi yapıldıktan sonra 2003 yılında yapı ruhsatı alınarak üzerinde yapımına başlanan yapılara, 2008 yılında Belediye tarafından iskan ruhsatı düzenlenmiş, ancak tadilat ruhsatı için başvuru sırasında yeni imar durumu talebinde 2007 yılında onaylanarak yürürlüğe giren ve halen yürürlükte olan uygulama imar planına göre parselin üzerindeki yapıları etkilemeden ön cephesinin tekrar imar yolunda kaldığı tespit edilmiştir.
İskan ruhsatlı böylesi bir yapı tadilat ruhsatına başvurduğunda yeniden yol terki yaptırma zorunluluğu doğar mı, yoksa iskan ruhsatının kazanılmış hak olması çerçevesinde talep olumlu karşılanabilir mi?
Konuyu çok araştırmama rağmen sorumun tam karşılığını bulamadım. Belediyelerin resen yaptığı 18.madde uygulaması dışında talep edilecek yola terklerin kamulaştırma kanunu çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini, vatandaşın daha önce terk yapması ve yapının iskan ruhsatlı olması sebebiyle buna zorlanamayacağını düşünüyorum, ancak kurumsal yararın öncelikli olması aklımda soru işareti yaratıyor ve bilgilerimde bir eksiklik olduğunu tahmin ediyorum.
Konuya ilişkin yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler, iyi çalışmalar

Lütfen sohbete katılmak için Giriş .

Sayfa oluşturma süresi: 0.055 saniye
Geliştiren: Kunena Forum